KURUS SIHAT DENGAN DETOX SHAKLEE

Assalamulaikum semua, hari ni umi nak share dengan pembaca
Semua tentang bagaimana nak kurus dengan detox Shaklee.

Dan yang bestnya kurus cara ini tak membuatkan berat badan anda naik semula
 seperti Kebanyakkan diet. (berat YOYO atau boundced) Serta kurus dengan detox Shakkee adalah secara sihat dan selamat.


Selain tu umi akan share dengan korang bagaimana program jom detox yang dijalankan oleh team Glc (great Leader Circle)

bagaiamana kurus dengan detox shaklee

Apa itu detox?

Sekarang ramai orang berbicara tentang Detox.
Ada air detox, ada diet detox, detox usus banyak lagi
Tapi korang tahu tak Detox yang sebenar bagaimana?

Detox bermaksud  proses pengeluaran toksin dari organ badan.
Dalam Bahasa inggerisnya
DETOXIFICATION = Process of removing potentially toxic substance from our body.

Dalam erti kata lain proses pembersihatan organ dalaman.
Dan kebanyakkan dari kita hanya tahu usus adalah organ detox, tetapi sebenarnya organ detox manusia ada 5 organ terlibat.

ORGAN DETOX YANG PERLU ANDA TAHU.


Organ detox ada 5 iaitu HATI, USUS, PEPARU, KULIT DAN BUAH PINGGANG.

Organ utama detox sebenarnya bukan usus tetapi hati.
Bila organ hati bermasalah akan menyebabkan Banyak masalah seperti sembelit,
buang toksin dalam badan

Kulit elergic, sakit kepala, kurang tenaga, letih, kulit kusam, dan penyakit kronik lain seperti buah kanser usus, kanser hati, kanser kulit, kanser paru-paru, diabetis, dsn bnanyak lagi.

Detox bersama Shaklee adalah detox lengkap yang menyah toksin dari semua organ yang disebutkan tadi.

Bila toksin sudah di “flush” keluar dan organ berada dalam keadaan sangat sihat sekaligus penurunan berat badan menjadi sangat mudah.

KENAPA NAK KURUS KENA DETOX?

kurus shaklee detox


Bila anda nak kurus dengan mulakan detox terlebih
dahulu potensi untuk kurus dan maintain adalah sangat tinggi.
Detox juga mengeluarkan toksin dari badan, menetralkan tubuh menjadi alkali.
Agar tubuh kekal ideal dan sihat.

Proses kurus akan menjadi lebih lambat jika toksin yang terkumpul didalam badan terlalu lama (mendap) dibiarkan didalam tubuh.
Bukan sahaja anda mampu kurus dengan detox bahkan banyak manfaat lain.

Keistimewaan kurus detox shaklee
Keistimewaan Kurus dengan detox adalah berat susah naik semula. 
berat akan jadi maintain lepas detox. 
Ini kerana system tubuh berkerja dengan baik.

MANFAAT(KESAN) DETOX SHAKLEE.

  •  Penurunan berat badan secara sihat
  •  Penurunan berat tanpa bounced.
  •   Meransang tenaga
  •  Badan sihat dan cergas  Kulit lebih berseri
  •  Nafas menjadi lebih segar
  •  Pemikiran yang jelas
  •  Lebih Fokus
  •  System penghadaman lebih baik
  •  Menguatkan system Imunisasi
  •   Mengelak penyakit kronik
  •   Penuan yang sihat
  •   Penyerapan nutrient lebih baik dan lancar
  •   Tidur lebih lena
  •   Sel badan lebih sihat (sebab tu ada ramai yang hamil lepas detox) 

manfaat kurus  detox shaklee
Keistemewaan detox.

tanda anda perlu detox
Tanda badan bertoksin

TANDA-TANDA ANDA PERLU DETOX

Kenapa saya perlu detoks?



Siapa antara yang perlu buat detoks?



Baca dan buat checklist.

1. Tidak membuang setiap hari. 

2.cepat letih 

3.Badan berbau walaupun memakai deadorant.

4.Berat badan berlebihan

5. Mulut berbau/ nafas berbau.

6.sering kembung perut, dan penghadaman tidak baik. 

7.menghadapi masalah elergik

8. Kerap diserang penyakit seperti sesema.

9. Sukar untuk fokus.

10. Sering ada lingkaran hitam bawah mata.

11. Makan suppliment tidak mujarab.

12. Rambut gugur.

13. Insomia. 

14. Mengalami masalah jerawat, excema dan psorisis.

15. Minum kurang 3 gelas sehari.

16. Pengambilan sayur kurang 1/2 cawan sehari.

17. Makan daging lebih 2x sehari.

18.sudah tidur cukup tapi masih mengantuk.

19. Kerap sakit kepala/ pening. 


kurus dengan buang toksin detox





KENAPA KENA DETOX DENGAN SUPPLIMENT


Suppliment membantu badan anda bekerja lebih efektif.
Sekaligus meningkatkan metabolism badan serta mengalkalikan tubuh.
Supplement “support” detox lebih Berjaya.

Program Detox ini dikaji oleh Pakar Nutrisi dengan kerjasama doktor bertauliah,
Hasil daripada kajian gabungan pemakanan sihat dan Suppliment yang bijak
Suppliment menjadi “booster” kepada detox secara sihat.

Supplement yang dicadangkan dikaji bertahun dan mengandungi bahan alami 
(semulajadi ) demi memastikan detox anda Berjaya.

Nak detox pun ada step
Penyucian kolon >> penyucian organ hati (liver)>  kulit dan buah pinggang > limpa >> darah.
Itu  sebab Suppliment perlu ada untuk bosster terutama dua organ utama hati dan kolon.



SUPPLIMENT DETOX
Suppliment wajib untuk detox adalah DTX + HERBLAX dan ALFALFA

1.       DTX- DTX mengandungi 6 bahan utama untuk aktifkan detox hati.
Hati merupakan organ utama DETOX. iaitu 70 % detox adalah
Tugas organ hati.
Bila hati anda sihat akan efek banyak manfaat


2.       HERBlax-untuk kolon. Mmbanftu cuci usus, 8 jam lepas anda ambil Herb-Lax ikut dose yang betul anda pastikan anda akan ketandas.

Sebenarnya Allah bagi organ kita ni cantik dah,
Usus boleh berkerja sendiri kurangkan beban,
Tai disebabkan kita bebani badan kita dengan menda yang tak sihat.
Benda manis, process food, kek, sos tiram, asap rokok tak senaman.
Berak 3x sehari tapi still sombong cakap supplement tak perlu ambil.
Adakah kita nak tunggu kolon kita tersumbat baru kita terus buat pembedahan?
Pernah dengan kanser kolon?

3.       Alfalfa complex- banyak fungsi sebenarnya tapi kita focus tentang detox dulu.
Alfalfa ni tumbuhan yang terlalu banyak khasiat, membantu mengalkalikan tubuh.
Dalam set detox Alfalfa berfungsi sebagai “detox darah” kaya klorofil, bantu proses detox lebih lancar.
Klorofil dalam alfalfa- 4x ganda dari sayur hijau.
Membantu mengangkut oksigen dalam darah.
Membantu memberi tenaga dari sumber alami.

Selain dari 3 produk diatas, kami akan consult anda ikut kerperluan.

jom detx kurus shaklee


 Anda nak detox, tapi perlu bimbingan? jom sertai PROGRAM #JOMDETOX kami

KEISTIMEWAAN DETOX SHAKLEE BERSAMA TEAM GLC (GREAT LEADER CIRCLE)

✓  Kami sediakan coaching di group whatsap 15 hari di group whatsapp merangkumi
Pre DETOX >> DETOX >> POST DETOX
 Kami guide untuk detox dengan ilmu bukan semberono atau ikutan
Kami beri meal plan yang disedikan pakar nutrisis dan dipersetujui oleh doctor.
Insha Allah anda tidak kelaparan.
  Anda akan dapat banyak ilmu tentang gaya hidup sihat didalam grouo nanti.
 Program kami terbukti berkesan bagi peserta yang sebelum ni yang betul-betul ikuti panduan yang kami berikan (boleh rujuk testimony dibawah nanti)
  Detox cara kami merangkumi semua organ detox dan bukan untuk kurus saja, banyak manfaat lain.


Testimoni Jom detox program Dengan Glc 


Puan Haslina Marzuki ibu kepada 4 cahaya mata mengalami masaah berat badan telah cuba pelbagai diet akhirnya kesan 9 hari bersama team jom detox. Turun 8.8 Kg dan jumlah pengurangan ukur lilit badan sebanyak 25 cm!

TESTIMONI DETOX KURUS SHAKLEE
Tuan Amirul, sahut cabaran turun berat badan.
Detox Lelaki pon berjaya susut. makin bergaya.
Bekas pesara tentera sahut cabaran jom detox hilang perut buncit
susut 5.1 kg


TESTIMONI DETOX KURUS SHAKLEE
Ini pula testimoni seorang Cikgu lelaki  (Cikgu Rosafandi) yang juga detox bersama isteri berjaya hilang lebih 20 cm ukur lilit dan turun 6.4 kg dalam 7 hari.
isteri juga berjaya turun dan masih teruskan detox untuk terus mendapat berat idaman.

TESTIMONI  KURUS SHAKLEE

Detox 3.0 ramai yang inform kami kehilangan ukur lilit mendadak. baju 5 tahun dulu yang tergantung lama dah boleh muat 3 hari detox!


Tak susah turun berat badan bila anda berada dalam group dan guide yang betul.

TESTIMONI PERUT BUNCIT KURUS SHAKLEE
kami juga ajar bagaimana anda nak kecilkan part tertentu.
dan apa yang best sekarang Puan Fidelia turun serta untuk buat bisnes Shaklee disamping mengajak orang cantik dan sihat seperti beliau.


SIHAT DETOX
Gbs keputihan melampau pon boleh settle dengan detox.


testimoni detox shaklee kurus
Testimoni detox kurus sihat kulit jadi cantik, perut kempis

Puan Hamidah seorang ibu muda yang baru berhenti menyusu dan naik berat mendadak, akhirnya berjaya kurus dengan set detox shaklee dan mendapat kulit lebih mulus, kesihatan lebih memberansangkan. Susut 47 cm dalam seminggu.

Sebenarnya banyak lagi testimoni yang kami dapat sepanjang program detox, sampai tak sempat nak share di fb, sehari berpuluh testimoni kami dapat.

Jadi korang yang berniat nak kurus secara sihat dan dengan guide serta support team yang kuat anda perlu contact umi segera. setiap bulan ada intae baru.


Salam sayang coach umi,
Hubungi : 0175161136 / http://jomdetoxglc.wasap.my  

COACH DETOX KURUS SHAKLEE
Coach Umi Naimah Mukhtar


0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO