ANDA MAHU JADI JUTAWAN?

Didalam buku NOTA JUTAWAN NOTA PERNIAGAAN 
tulisan DR Irfan khairi, merumuskan

jutawan terdiri daripada 5 kelompok

 • 74% iailah pemilik perniagaan
 • 10% ialah golongan eksekutif senior yang memanjat tangan koparat
 • 10% golongan profeesional seperti Doktor, peguam, dan sebagainya
 • 5% jurujual berkomisyan atau konsultant jualan
 • 1% lain-lain golongan


ini bermakna peluang amat cerah untuk menjadi jutawan melalui perniagaan.
 Rasullulah S.A.W bukan setakat meletakkan 74% malahan 90% punca rezeki adalah dari perniagaan
riwayat hadis Na'im bin Abdul Rahman.

jangan takut  untuk kaya, tetapi jangan leka dengan kekayaan dunia, ramai sahabat nabi Berniaga dan kaya termasuk Umar Alkhatab dan Abdul Rahman Bin Auf, serta isteri kesayangan baginda Nabi sendiri orang kaya Tanah arab ketika itu Siti Khadijah.

Alquran > Surah Al Baqarah> Ayat 245
Siapakah yang mahu memberi pinjaman kepada Allah, pinjaman yang baik (menafkahkan hartanya di jalan Allah), maka Allah akan melipat gandakan pembayaran kepadanya dengan lipat ganda yang banyak. Dan Allah menyempitkan dan melapangkan (rezeki) dan kepada-Nya-lah kamu dikembalikan.Kaya memang tiada masalah selagi kita mengigati Allah, mengikfakkan sebahgian harta, dan juga tidak leka dengan kekayaan dunia.

jangan takut untuk kaya, jadilah orang kaya bertaqwa.HOME 

1 comments:

 1. Alamat Pejabat Kebangsaan - Bangunan Nationwide Swindon Persatuan Seluruh Negara Blok D Avenue SN12 England TN GPS / Postal Code Geographic Hanya: SN10 1B2
  Tuan / Puan,
  Tawaran kebangsaan dilindungi dan pinjaman peribadi tidak bercagar kepada pelanggan untuk tujuan memulakan perniagaan baru, individu dan perniagaan. Pinjaman kami juga diinsuranskan untuk keselamatan maksimum dan ia adalah pemindahan dalam talian. pinjaman euro 10,000.00 euro 20,000,000.00 dengan faedah 2%, pinjaman dibayar balik dalam tempoh antara 1 hingga 20 tahun, pinjaman disediakan untuk sebarang tujuan mengisi ruang untuk mendapatkan nama penuh: ____________ Alamat: _____________ Jumlah Pinjaman: ____________ pinjaman Tempoh : ___________ Telefon: __________. Maklumat lanjut mengenai pinjaman Nationwide akan dihantar kepada anda selepas kami menerima permohonan pinjaman anda. Nationwide Building Society memeluk Kanun Pinjaman.
  Permohonan pinjaman anda adalah sangat dihargai.
  Charles A. Staf Akauntan ______________________________ _____ Email: anitacharlesloancompany@gmail.com

  ReplyDelete

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO