, , ,

APA YANG ADA DALAM TUALA WANITA ANDA?

Period/ kedatangan haid adalah fitrah bagi seorang wanita, Oleh itu tuala wanita/ pad merupakan teman paling rapat ketika seorang wanita mengalami haid.

tetapi tahukah kita pemilihan pad/ tuala wanita yang 
salah bakal mengundang banyak masalah wanita?





antara masalah yang dihadapi akibat pemilihan pad yang salah adalah

  • keputihan melampau 
  • keradangan rahim
  • jangkitan rahim seperti endometritis
  • bau busuk di permukaan rahim
  • keradangan kemaluan
  • jangkitan saluran kencing
  • kerap kencing
  • otot rahim menjadi lemah (longgar)
  • kawasan intim tidak productive


Tahukah anda? kira-kira 83% wanita mengalami
 jangkitan pada bahagian intim. 
62% punca jangkitan tersebut disebabkan oleh 
tuala wanita yang tidak selamat
atau kurang piawaian!

menurut LAPORAN PERTUBUHAN KESIHATAN SEDUNIA (WHO)
pada tahun 2012 sebnayak 528,000 kes baru kanser serviks dilaporkan yang menyebabkan 266000 kematian setahun diseluruh dunia!

statistik ini menunjukkan bahawa sekurangnya 729 kematian setiap hari akibat kanser serviks yang menjadi pembunuh no 2 wanita selepas kanser payudara.

antara masalah yang dihadapi wanita haid:

  • hormon tidak stabil
  • period tidak lancar dan berketul-ketul menyebabkan segugut
  • tidak aktif ketiak haid
  • dan tidak productive
  • bau yang kurang menyenangkan
  • keputuihan melampau selepas period
  • kurang tenaga akibat kehilangan banyak darah
  • kegatalan melampau
  • pad yang mendatangkan kuman dan masalah


tahukah kita masalah diatas juga boleh mambawa kepada renggang hubungan suami isteri.

pengalaman dalam bidang kesihatan mendapati keputihan isteri menjadi salah satu punca lelaki mati pucuk! keputihan tu asid.. sifat asid adalah memusnahkan.. kalau keputihan terkena seluar dalam pon terkoyak!




Kita sedia maklum bahawa tuala wanita yang dijual di pasaran diperbuat daripada kertas kitar semula yang dilunturkan warna dan kotoran melalui kaedah pengklorinan sebanyak 6 kali proses pelunturan. Bahan kimia yang digunakan menghasilkan tuala wanita yang putih bersih tetapi penuh dengan bahan kimia kerana proses pelunturan tersebut menghasilkan sejenis karsinogen (bahan penyebab kanser) yang disebut dioksin. 

Pusat Penyelidikan Kanser Antarabangsa telah mengelaskan DIOKSIN sebagai karsinogen kelas pertama kepada manusia. Kajian perubatan membuktikan bahawa walaupun kandungan DIOKSIN dalam tahap yang rendah, ia masih mampu menyebabkan kanser payudara, kanser usus, endometriosis, kanser ovari, kemandulan, keguguran dan sakit puan yang lain.

Katakan sekali pemakaian tuala wanita = 1 kali dioksin diserap. Maknanya sekiranya anda mula menggunakan tuala wanita pada usia 12 tahun, dan jika kini umur anda adalah 28 tahun, maka anda telah telah menyerap sebanyak 16 tahun dioksin ke dalam faraj anda.
1 kali pakai      = 1 dioksin
Sekali haid       = 6 hari
Sehari              = 3 keping tuala wanita (mungkin juga lebih)
Sebulan            = 18 keping
Setahun            = 216 keping
16 tahun          = 216 x 16 = 3456 keping

Itu baru pengiraan untuk penggunaan tuala wanita, belum lagi pantiliner. Pantiliner digunakan setiap hari (3 atau 4 keping sehari). Cuba bayangkan dah berapa banyak dioksin yang diserap?? 

Kajian juga membuktikan bahawa setiap wanita menggunakan lebih kurang 15000 keping tuala wanita sepanjang hayatnya (lebih kurang 35 tahun sebelum menapous).





Siti nak share produk yang Siti pakai in sha Allah dapat selesaikan masalah-masalah yang kita sebutkan diatas!

mulanya Siti dengar harga pad ni Siti rasa macam berbaloi ker beli? sebelum ni aku pakai yang murah ja.. tapi rupanya yang murah kat pasaran tulah yang mengundang banyak penyakit pada kilang wanita!

dan asset wanita tu....


dan pengalaman Siti dalam bidang ni juga ada yang suami tak sentuh 2 tahun dah, sebab kawasan tu berbau..kesiannya...

so Siti nak share dengan uolls tuala waita yang sangat berbaloi anda miliki.. bukan sahaja dari segi kualiti bahkan dari segi teknologi!




1. Dirumus khas dengan BIO-ACTIVATED ENERGY, NANO SILVER, ION NEGATIVE

yang dapat membunuh bakteria secara berkesan. Selain itu ia membantu mengalakkan aktiviti sel, memperbaiki peredaran darah, melegakan kesakitan haid dan detokfikasi






2. penyerapan secara Hyper

*menyerap cecair dengan cepat dan mencegah kebocoran, menjadikan kulit sentiasa kering, bersih dan segar!

>>pengalaman Siti pakai masa heavy period, selalu malam tidur mesti bocor, tapi pakai bio seleza ni tak bocor dan tidur rasa macam tak period



3. rekaan kawalan kecocoran yang unggul

4. permukaan kapas yang lembut dan dilulusan who, bukan kertas, atau bahan terbuang

5. Lapisan berongga untuk pengaliran udara.
membolehkan peredaran udara yang lebih baik untuk mengurangkan kelembapan dan bau. Selain itu ia membantu menghalang pembiakan bakteria dan kerensangan kulit.



6. ultra nipis

>>bio seleza memang nampak nipis, masa mula nak pakai tak confident tgk nipis ja..tetapi bila pakai terkejut, kuasa penyerapan memang bagus. tiada lagi rasa rimas bila period, disamping sifat anti radang.

7. Tidak bertoksid dan mesra kulit.

menggunakan pelekat yang berkualiti tinggi serta rekabentuk jalur yang egronomik untuk mengekalkan kedudukan setiap lapisan kukuh.

8. Pelindungan kebersihan yang maksimum
dibungkus dalam pek aluminium yang mudah dibawa serta memberikan perlindungan yang maksimum.





 apa yang bes, kesan sinar inframerah jauh ni mampu merapatkan otot rahim anda yang longgar kembali!!!








step pilih pad/ tuala wanita yang betul








dapatkan bio seleza dengan saya agen sah anda.

penerangan, konsultasi adalah percuma

hubungi saya Siti Naimah Bt Mukhtar

0175161136

0175161136


Agen kuala Lumpur

jika anda perlukan kami untuk menjalankan demo ditempat anda 

sila berhubung dengan saya

0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO