,

Buat Duit Dari Rumah

Hai Assalamualaikum, Buat Duit Dari Rumah
itu tajuk saya hari ni, :)

soalan-soalan yang ramai orang tanya, boleh buat duit ke?
bagaimana nak mula, macam mana nak mula?
boleh membantu ke?

bagi Siti yang pertama tengok pada keperluan,

kenapa perlu buat duit dari rumah?

#kos sara hidup yang makin meningkat (so kenalah tolong suami-suamikan)

#nak kerja tetapi tak nak tinggal anak (takut kena dera) serta kalau boleh nak tengok anak membesar depan mata betul?

#jimat kos (tak perlu sewa kedai + pekerja mungkin)

so kalau keperluan diatas
buat duit dari rumah adalah jawapan kepada keperluan-keperluan anda!

bisnes online adalah yang paling sesuai untuk
buat duit dari rumah.
 
untuk buat bisnes dari rumah sekalipun, mentor juga diperlukan
saya banyak menghadiri seminar, serta mendekatkan diri dengan orang-orang berjaya.

 
 
blog dan facebook 
adalah medium paling sesaui untuk memulakan bisnes dari rumah.
 
  1. Menulis matlamat anda : apapun yang kita buat matlamat dan impian perlu ada. Sebaik-baiknya ulangi menulis matlamat anda dan jika nak lagi best boleh tulis pada whiteboard supaya anda jadikan sebagai rujukan walaupun anda baru bangun dari tidur.
  2. Jelas dengan matlamat yang dirancang : Mengetahui faedah-faedah yang akan anda perolehi sekiranya anda berjaya kecapi impian anda.
  3. Perniagaan internet yang ingin dijalankan : Buat permulaan,Tetapkan bidang/industri yang ingin diceburi, contohnya dalam bidang kesihatan
  4. Research: Mulakan mencari info berkenaan minat dan tumpuan orang ramai dalam industri yang kita pilih.
  5. Produk dan Perkhidmatan : Ambil berat pada dua perkara ini ketika anda research info
  6. Niche market: Beri fokus pada skop yang lebih kecil dalam bidang yang dipilih pada (tip no.3)
  7. Minat dan pengalaman : Satu kelebihan sekiranya anda berlatar belakangkan dari industri yang anda pilih. 
  8. Supplier : Hubungi syarikat yang dapat menyediakan produk ataupun perkhidmatan dalam industri yang anda ingin ceburi.
  9. Media sosial : Jadikan laman social yang wujud sebagai medium untuk memperkenalkan produk atau perkhidmatan anda, kebiasaannya tidak dikenakan cas untuk pendaftaran.
  10. Pengiklanan : Kenalkan prospek dengan Mulakan pemasaran pada pengunjung internet dengan memasarkan produk atau perkhidmatan dengan cara peiklanan

    masa mula-mula buat bisnes dulu memang banyak tak tahu, tetapi sebab tak mahu makan gaji, 
    tekad dan bulat hati mula bisnes, 
    dari sebelum kahwin buat bisnes sampai dah kahwin,
    dari buat 100% binses offline, sekarang dah mula 
    melangkah buat bisnes online.
     
    dan untungnya saya dalam group usahawan PBC ni 
    sentiasa ditunjuk ajar,
    walaupun bisnes ni bisnes sendiri tetapi
    berkerja dalam teamwork adalah amat mudah
    dengan gabungan idea,
    semangat, persahabatan, membuatkan
    saya dan sahabat-sahabat
    jadi mudah.
     

    saya telah menghadiri beberapa seminar jutaan
    bersama jutawan-jutawan online
    IRFAN KHAIRI & AMMAR ZAHAR

    Kedua-dua mereka membuat saya membuka mata
    bahawa semua orang boleh berjaya
    bila tahu caranya!



    saya ditengah, dan mentor saya sebelah kanan gambar, 
    tanpa coach tiadalah jaguh dunia, tanpa mentor mungkin saya 
    tidak ditahap ini


    dari zero akhirnya saya mampu melancong ke 5 buah negara bersama bisnes hebat ni
    dipanggil menjadi speaker beberapa kali membuat saya terfikir siapa saya dulu?
     nak jadi sebahagian dari kami, dengan 
    buat duit dari rumah?
     
    jangan lupa add saya di facebook:
     
    @
     
    0175161136 
     
     
    JOM BUAT DUIT DARI RUMAH!
    HUBUNGI SAYA SEKARANG!
    COACH ANDA!
      
     



             
 
 

 
   
 

 
 
 

           

0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO