,

Bukan Garam biasa

:>>>
Kenapa Garam Buluh bukan Garam Biasa?

Garam biasa sekarang bukan lagi sama seperti zaman nenek moyang kita dahulu, garam sekarang diproses dari sumber yang terdedah kepadapencemaran & mengandungi banyak bahan kimia. Tambahan pula, garam biasa bersifat asid yang mana tidak memberi sebarang faedah kepada badan kita.


Garam buluh pula bersifat Alkali sebagai agen anti-pengoksidaan di dalam badan, membantu meningkatkan kandungan mineral di dalam badan dan membantu penyerapan zat-zat mineral di dalam badan. Tambahan pula garam buluh tinggi dengan kandungan Magnesium (Magnesium sangat bagus untuk badan) beserta dengan 80 jenis mineral baik untuk badan manusia (Mengikut laporan makmal).

Selain itu, garam buluh juga boleh;
§  Menyingkirkan toksin dalam badan misalnya (logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas).
§  Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus.
§  Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia.
§  Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal.
§  Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah.
§  Meningkatkan daya pemulihan badan.
Garam Buluh


Siapa yang patut menggunakan garam buluh?

Boleh digunakan di semua peringkat umur, boleh digunakan untuk mencegah dari mendapat penyakit. Mencegah lebih baik dari mengubati.
Berdasarkan testimoni pengguna, garam buluh paling sesuai untuk Pesakit Diabetes, Darah Tinggi, Pengidap Asma, Batu karang, Masalah usus, Masalah buah pinggang, migrain dan bermacam-macam lagi.

Bagaimana nak menggunakan garam buluh?

Untuk masakan, boleh gunakan garam buluh masakan sebagai ganti garam biasa. Pada sesiapa yang suka menggunakan bahan perasa juga boleh gantikan dengan garam buluh sebagai penambah perasa, lebih selamat kerana bahan perasa boleh mendatangkan kesan sampingan.
……

Zat galian yang terkandung didalam Garam Buluh KAEAM penting untuk meningkatkan dan melindungi sistem rangka , sistem otot , organ² dalaman, sistem peredaran darah dan sistem saraf didalam tubuh badanHubungi saya :_ 0175161136/ 0175161146
Harga :rm128 postage rm 7
Untuk sebarang order boleh melalui facebook pagekami 

Pm laju-laju nak dapat harga diskaun
https://www.facebook.com/messages/CoachAnda

0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO