,

~IMPIAN~


  IMPIAN SETINGGI LANGIT KELAK JATUH TERSANGKUT DIGUNUNG.

Apakah kita mempunyai impian? jangan terkejut kalau saya kata ramai yang x dak impian!

Hidup mesti ada keinginan, mesti ada matlamat, biar hidup kita manfaat pada orang sekeliling...

tidak kisah apa impian kita, bukan kata dah capai impian sendiri, banyak lagi yang Siti nak grab, tapi bila setahun lebih dalam dunia bisnes,

sangat banyak yang Siti belajar dan impain tidak semetinya hanya untuk diri sendiri terpulanglah...

ada orang impian untuk ibu dan ayah ada orang untuk bagi pelajaran terbaik pada anak-anak

ada orang nak sedekah dan buat amal jariah....

2012 dah nak tutup tirai dah... capaikah impian kita? takkan nak carry forward lagi?
2013 tulis lagi, pastu 2014 beli buku baru copy paste yang 2013, taknakkan.....






kenapa kena ada matlamat?

Sekiranya anda tidak memberikan minda bawah sedar sebarang matlamat untuk dicapai atau masalah untuk diselesaikan, ia tidak akan berkerja untuk anda. Akan tetapi, sekiranya anda memberikan matlamat yang khusus atau objektif yang konkrit untuk dicapai maka ia akan berkeja bersungguh-sungguh untuk mendapatkannya kepada anda.

apa impian Siti eh next setelah fasa pertama dah dapat... jom share2... :)

Nak bawa mak dan ayah menunaikan haji, (mak ayah dah penah g umrah) ... bukan hantar ya, temankan, besar tu impian...  ni 1st checklist nih, sebab apa?


selalu dengar leader cakap dengan ibu jangan bagi diskaun, memang touching sikit kalau sebut pasal ibu nih, rasa kalau boleh mama sebut apa semua nak tunaikan... Alhamdulilah baru ni dapat bagi mama rehat dekat tempat die teringin sangat nak pegi Danau Toba, dapat bagi pakage percutian dengan duit poket, rasa tak sia2 usaha sebab nilah ratu hati Siti....


next impian: sedakah banyak untuk anak2 yatim, sekarang memang tiap2 bulan sedekah, tapi rasa belum puas... sebab....

seterusnya....

next impian: kereta bmw merah mangaum nih....
setelah berjaya grab mazda 3 putih untuk 2012, ni aim untuk 2013....



cuba usha sikit dalam die, fuh... dengan 8 speed bmw ni, dalam sangat elegant memang kena dengan jiwa berkobar-kobar nih... bmw ni langgar bonggol pun tak rasa bonggol taw, break mengejut pun macam smooth jer... feeling tu penting beb! kan minda bawah sedar nak berfungsi...:)




sangat sesuai kalau turun bmw galas beg cantik melentik, merah ini... tak mahal la beg ni harga dalam rm 15000 jew...

haha dulu tak buat bisness jenama beg langsung tak kenal, nak kenal apanya, kumpul 12 bulan punya gaji pun lum tentu dapat... tapi sekarang sebulan dah sama dengan harga beg ni, so baru tahu pentingnya impian tinggi gunung itew penting....


wah... gojes sangat... 


semestinya antara impian terpenting capai pangkat ni...CDM.. Pangkat tertinggi...just tinggal satu anak tangga lagi, bila pangkat ni confirmlah income rm 30000 keatas... waduh2....


next lagi ni jangka pangjang punya impian, rumah ada kolam renang dengan kawasan yang luas, cantik, menarik, tenang.... kalau bawa mak ayah datang rumah mesti tak nak balik sebab rasa macam resort sangat....

kalau macam ni punya rumah aim income sebulan mestilah rm 50000 sebulan ni...
saving kena ada dekat ada rm2 juta baru berbaloi beli umah cam gini... semua tu relate tu...

so.... cemana nak capai impian2 nih yer??? sebab kalu dah tahu kemana nak tuju mesti tahu nak naik apa? bila nak capai? cara? sapa nak tunjuk kan....



kena betul2 fokus dengan apa yang kita nak!

kena ada ramuan-ramuan untuk berjaya!

follow the winner.

tiru cara orang berjaya buat!

jangan mengalah



yakin pada diri sendiri, yakin dengan apa yang kita buat
"buat apa yang kita percaya, & percaya dengan apa yang kita buat"

plan ur work n work as ur plan..
 kalau tengok impian-impian kita kebanyakkan relate dengan duit

tak salah untuk menjadi kaya, kerana sahabat-sahabat nabi 
juga ramai yang kaya, juga isteri tercinta Siti Khadijah juga usahawan yang kaya...


syukur sangat

sebab dulu hanya panadai bermimpi, namun satu demi satu mimpi menjadi reality

sebab dah jumpa landasan yang betul...








dulu time keja terfikir macam mana nak jutawan ni??? macam mana nak capai impian tanpa hutang ni???  pk punya pk, kuasa minda dan kuasa allah jua jumpa peluang bisness hebat ni....


dapat pulak kumpulan paling top... pegang jualan syarikat 3/4... iaitu CDM kak Ana n CDM Abg Lan... Serta pasangan hebat kat utara CDM Elly & CDM Abg Ghadafi






Dah punya aset ratusan jutaan ringgit, dan memiliki segala-galanya, tapi yang best still tunjuk dan ajar percuma pada kami semua, sentiasa guide every single step.
mereka adalah bayangan kami semua...


kumpulan PBC yang sentiasa supprt each other... rezeki allah bagi sebelum duit adalah berbentuk peluang.. peluang ada dalam kumpulan yang hebat ni...


dan kata orang jangan hanya memandang ketangga tapi belajarlah untuk mendaki puncaknya...

LETS CALL ME untuk join this goup, bisnes ni sangat sesuai dengan orang yang tak dak pengalaman, tak dak bakat, cuma yang perlu IMPIAN BESAR! serta keinginan yang tinggi untuk mencapai segala impian anda...

Jangan toleh ke belakang...mulakan langkah pertama anda menjadi orang yang luar biasa hebat!!!!


017 5161136 SITI NAIMAH BT MUKTAR












0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO