Sumbangan group PBC..



Assalamualaikum…semoga hari ni, hari esok kita dalam mood ceria…tergolong dalam hamba-hamba yang selalu bersyukur…just nak share beberapa aktiviti kumpulan yang berlangsung pada bulan ramadhan yang lalu… Siti merangkap ajk kebajikan PBC ada buat sumbangan pada anak-anak yatim serta yatim piatu yang kehilangan ibu dan bapa tersayang… 

Alhamdulilah dengan rezeki yang tuhan limpahkan pada kami semua dalam bisness ni dapat kami kumpulkan untuk sumbang pada anak yatim dan golongan yang memerlukan…


Hasil kutipan kami membeli barang keperluan, baju raya sempena menyambut syawal serta wang tunai untuk melangsaikan hutang yang tertunggak… agak terkejut bila announcement dibuat dalam 2 hari Siti dapat kumpul 4 angka…orang-orang Hai-o memang pemurah…semoga bertambah-tambah rezeki kalian… 

Siti memang cepat tersentuh bila tengok anak-anak kecil yang dah kehilangan ibu dan bapa…
gambar ni, anak yatim persendirian, bapak mereka seorang pekas pegawai kerajaan meninggal dunia, tapi yang sedeh tidak meninggalkan harta buat mereka, dengan ibu tak pernah bekerja, sehingga mereka makan nasi berlaukkan garam...

Siti cukup bertuah sebab samapai saat ni masih ada mama dan ayah untuk bermanaja… jadi orang tanya Siti, buat apa duit banyak-banyak tu? Hmmmm duit bukanlah segalanya, tapi takdak duit takdaklah segalanya… dengan duit boleh beli syurga? Ya dengan sedekah dan amal jariah, boleh bagi kebahagian pada orang sekeliling terutama mak ayah serta golongan yang memerlukan… hulurkan tangan ringgankan beban..

ada banyak lagi gambar sebenarnya, next kalau jupe upload lagi, ada satu family yang Siti jupe lagi sedeh, ibu dan ayah meninggal, tinggal 13 orang anak. tanpa harta habis berpecah belah... anak kecil umur 5 tahun time tu... 

moral of the story, sementara masih kuat dan bertenaga, buat saving banyak-banyak, sebab tak tahu bila sakit datang, buat sumabangan dan sedekah sebab dengan sedekah dan amal jariah boleh buat saving untuk akhirat... so kesimpulan buat duit banyak tak rugi pun...sebab banyak menda boleh dapat...

n kisah anak2 yatim ni buat Siti insaf, takut sangat anak-anak jadi macam tu...sementara takde anak lagi, sementara masih kuat berusaha... jangan tunggu sakit, jangan tunggu suami xde baru nak bertindak, masa tu buat dalam keadaan tertekan... 

Semoga anak2 yatim ni tuhan lindungi mereka dan dipermudahkan segala urusan...thanks untuk warga PBC hulurkan bantuan..insyallah dalam waktu terdekat kita akan buat kutipan lagi...sebab masih ramai yang perlu dibantu...sekrang masa buat duit...tiba waktu hulurkan duit... :) love u PBC group.... special thanks buat cdm kak elly our leader PBC...







0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO