,

Kisah Kejayaan


Hidup ibarat permainan catur, siapa yang pandang kedepan dialah yang menang. Setuju?

Dulu siti selalu mencari-cari sesuatu yang cukup hebat. Siti selalu berangan untuk manjadi jutawan seawal usia 30tahun. 

Dan dulu Siti jalani hidup seperti biasa, habis SPM sambung Matrik, habis matrik masuk university, Habis tu kerja. Sampailah Siti ditawarkan jawatn engineering dekat satu syarikat gergasi dengan gaji rm2500. 
Tapi yang pelik Siti tak amik jawatan tu, walaupun itu lah cita-cita Siti. Siti tak lalu tengok gaji banyak tu. Macam mana nak hidup dengan gaji banyak tu yang dekat Malaysia ni? Just imagine
Rumah, api, air , bil telefon, makan, kereta, minyak, tol… 

Tak kira sakit, tak kira bagi mak ayah, tak kira sedekah, tak kira simpanan masa depan, tak kira shopping. Bagi Siti ibarat makan gaji ni, habis bulan habis gaji. Sedey bila tengok tawaran tu, sedangkan tulah idaman masa time berhempas pulas study kat u dulu…
sebab bila nak jadi jutawan kalu macam ni?
Alhamdulilah getaran hati ini parents cukup memahami, bila Siti tak terima tawaran tu banyak mulut yang pandai bagi ‘motivasi’ tak bertauliah. Terima kasih sahaja.. 

Siti ambil langkah berani untuk join perniagaan ini, setelah diperkenal kawan dengan produk hebat Premium Beautiful, walaupun permulaan Siti sangat negative, tapi alhamdulilah Tuhan permudahkan jalan sedangkan sebelum ni Siti dah buat banyak business baik konvensional atau pun MLM.. semuanya hanya pertengahan jalan.

So, kenapa Siti boleh kekal dalam perniagaan yang cukup hebat ni?

Semua orang nak Berjaya kan. Semua orang nak kayakan. Tapi tak tahu cara nya..

Formula Dr Azizan…mentor+system+kuasa bertindak =kejayaan



                                (gambar dengan mentor jutawan muda)

Alhamdulilah syukur tak terhingga, Siti bertemu seorang mentor yang cukup hebat, umur baru menjangkau 30tahun tapi memiliki aset berjutaan ringgit.
Kata orang nak Berjaya, ikut orang yang Berjaya, Siti bulatkan hati tanamkan tekad, 

Masa awal2 nak join business ni terdetik di hati Siti kenapa mereka ni semua bukannya ada degree/masters or even phd.. tapi boleh berjaya??

Nurse/kerani/ Pembantu Am/Polis/Suri Rumah

Tapi pegang income5 angka sebulan..

Siti pikir Siti belajar Physic 4tahun.. nak kata senang pun tak jugak.. susah science subject ni.. tapi boleh buat dengan cemerlang

For this business mesti Siti boleh jugak!! Ape kurangnya saya dengan mereka??!


(gambar siti terima anugerah jualan mencecah rm 80000 sebulan) siti pakai seluar...


Kejayaan tidak memilih sesiapa, semua orang BOLEH berjaya tapi ...

Orang yang berjaya ialah orang yang BINA impian mereka.
Bercita2 besar and willing to take challenge.

Manusia yang tak berjaya ialah manusia yang tak berani nak membuat impian... mereka terlalu takut untuk berimpian..

Are you willing to take this challenge?

Sekiranya kita percaya kita akan menjadi orang yang berjaya, hebat dan cemerlang, maka, tak kira apa pun terjadi, tiada apa pun yang akan hentikan semangat kita. Tetapi sekiranya kita percaya kejayaan hanyalah sekadar ‘nasib’, maka, dengan mudahnya kita akan putus asa sekiranya terdapat penghalang….

 (Siti jadi speaker utara)

Nanti sambung lagi ya. How I create my first rm10k income dengan tak sampai setahun berniaga n bagaimana Siti dapat melancong percuma ke Hong Kong, vietnam, secara percuma.. Tunggu ya… with love Siti
0175161136-nak jadikan siti mentor ok set temujanji.


 siti dengan 2 insan hebat kak ana dan Abg Lan, pakar motivasi seta pakar strategi kumpulan. Jutawan yang simpanan melebihi 10 juta ringgit


jangan tak tahu personal money ni jutawan punya majalah saja taw...
ok jangan lengeh lagi call me 0175161136

0 comments:

Post a Comment

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO