VIVIX CEGAH 3 PENYAKIT BERANGKAI.


Assalamulaikum semua,

Hari ni umi akan share bagaimana vivix membantu mencegah
 RISIKO 3 PENYAKIT SERANGKAI.

Sebelum tu kita rungkai dulu Apa tu penyakit 3 serangkai?
Kencing manis, tekanan da­­rah tinggi dan penyakit jantung merupakan tiga penyakit paling membunuh di ne­gara ini. Lebih menakutkan, ia saling berkait antara satu sama lain dan atas sebab itu juga ia di­sebut penyakit 3 serangkai.

Malaysia mempunyai kadar diabetis tertinggi di Asia.

DIABETIS 3 PENYAKIT BERANGKAI


KENCING MANIS

kira-kira 2.5 juta orang dewasa di Malaysia berusia 18 tahun ke atas menghidapi penyakit diabetes dan statistik dalam rekod NADI menunjukkan hampir separuh daripada rakyat negara ini tidak sedar mereka menghidap kencing manis. “~Pengerusi Eksekutif Institut Diabetes Kebangsaan (NADI), Datuk Dr Mustaffa Embong.

"Kebanyakan diabetes Jenis 2 langsung tidak menunjukkan sebarang gejala, sehinggalah anda terkena serangan jantung, strok (angin ahmar), buah pinggang bermasalah, menjadi buta dan terpaksa dilakukan amputasi," katanya.




PENYAKIT JANTUNG.

Sebab sebenar berlakunya rasa kesakitan ini adalah disebabkan oleh kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi.
SERANGAN JANTUNG & SAKIT JANTUNG
PEMBUNUH UTAMA RAKYAT MALAYSIA.




DARAH TINGGI

Hipertensi atau Tekanan Darah Tinggi adalah penyakit senyap yang boleh membawa kepada komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat.
Pengidap Hypertensi/Tekanan Darah Tinggi berisiko tinggi untuk mendapat penyakit jantung. Tekanan darah yang terkawal dapat mengurangkan kedatangan pesakit ke klinik 
pesakit luar, kemasukkan ke hospital dan kematian akibat strok (angin ahmar) dan penyakit jantung.
 
CEGAH PENYAKIT DARAH TINGGI
PENYAKIT DARAH TINGGI PEMBUNUH SENYAP

Jadi hari ni umi nak share Produk yang terbaik untuk bantu MENCEGAH 3 penyakit berangkai ni, iaitu VIVIX

VIVIX CEGAH 3 PENYAKIT BERANGKAI
VIVIX MINUMAN BOTANIKAL YANG KAYA DENGAN
UNSUR POLIFENOL DAN SANGAT BAGUS UNTUK KESIHATAN




Apakah unsur yang boleh membantu cegah 3 penyakit berangkai ni?

Dan bagaimana VIVIX Dapat mencegah 3 penyakit berangkai ini.

Didalam Vivix kaya dengan Polifenol dan revestrol. 

Unsur dari bahan utama : Anggur muscadine, Eldaberi Eropah, Japanese knotweed dan korat purple
Yang mana didalam Anggur muscadine kaya dengan unsur Polifenol dan salah satunya elargic asid yang mana dapat
*meyekat penghasilan sel abnormal
*mengurangkan keradangan
Dan mengawal gula serta tekanan darah.

GABUNGAN 4 BAHAN UTAMA TERBAIK.
DAN MENGUNAKAN PERGESTRAKAN BERPATERN.

8 Kebaikan kesihatan utama mengambil POLIFENOL

1.      Meningkatkan penghasilan tenaga (Jantung )
2.      Mengawal tekanan darah
3.      Mengawal gula dalam darah
4.      Membantu pengurangan berat badan
5.      Kelihatan lebih muda dan sihat
6.      Join yang lebih fleksibel
7.      Menyokong kesihatan mata
8.      Mengurangkan risiko pertumbuhan sel abnormal

vivix cegah 3 penyakit serangkai


Polifenol dalam vivix membantu tekanan darah yang lebih sihat dan mengurangkan keradangan pada salur darah yang boleh membuatkan saluran jantung tersumbat.

Unsur Polifenol didalam vivix juga meningkatkan sensitivity insulin dan meransang pengasilan insulin.

Polifenol membantu memulihkan sel dan meransang tenaga kepada seluruh badan.


Vivix mengandungi bahan yang menggalakkan biogenesis mitokondria, seterusnya meningkatkan tahap tenaga didalam sel. (Untuk jantung lebih sihat)


Vivix  Mencegah penggumpalan platelet kerana resveratrol bertindak mencegah sel-sel darah melekat antara satu sama lain yang seterusnya akan membentuk gumpalan.

Gumpalan ini akan menyumbat saluran kecil pada jantung, dan seterusnya akan menyebabkan berlakunya serangan penyakit jantung.
Selain daripada itu, jika gumpalan ini tersekat pada saluran-saluran dalam otak, ia kan mengakibatkan serangan angin ahmar (strok)


 umi nak share beberapa testimoni (bukan sainstifik)
keatas 3 penyakit berangkai ni.



Jantung sihat, bacaan gula menurun
dan lebih bertenaga dengan amal vivix.

"Bacaan gula dalam darah jadi normal, dialisis ditangguhkan"
Bebas diabetis.

*bukan testimoni saintifik*


Bacaan kalestrol menurun dengan vivix
Bacaan kalestrol menurun dengan vivix



Doktor suggest vivix untuk darah tinggi penyakit berangkai

Doktor suggest vivix untuk darah tinggi dan kalestrol



vivix adalah pilihan terbaik untuk mencegah penyakit 3 serangkai.

untuk yang dapatkan vivix boleh hubungi umi
0175161136

In sha ALLAH kita usaha dan iktiar untuk dapat yang terbaik.


CARA IBU MENYUSU NAK KURUS DENGAN SIHAT


Assalamulaikum semua, kali ni umi nak share 4 tips cara ibu menyusu nak kurus dengan sihat

1.MAKAN MALAM 4 JAM SEBELUM TIDUR.

Bila waktu malam kita dah kurang pergerakan.So kita mesti makan lebih awal. Kalori terbakar dah kurang.
Tu yang jadi lemak kat perut, peha, punggung. .

Umi juga amal ESP sebelum tidur sebagai meal replacment & supplement ibu menyusu.Selain rendah kalori ESP Bantu kenyang, pekatkan susu, cantik kan kulit serta

Cepat baikan luka dalaman terutama mummy scer.   

POTONG MAKANAN BERGORENG DAN MANIS
Nilah punca gemuk,Punca gemuk bukan nasi. Nasi makan ikut portion takde masalah. Manis/ gula akan bertukar kepada lemak bila tak digunakan.Minyak plak punca perut mummy tak susut tau.Untuk yang ini umi juga consume lecithin soy Sebagai supplement pencair minyak dan lemak. Umi ambil sebelum lunch dan dinner.



PASTIKAN PEMBUNGAN LANCAR DAN TOKSIN FLUSH!
Salah satu punca berat kita mendatar walaupon diet dan bersenam adalah “ pembuangan tak lancar”Sembelit. Usus/ kolon tak bersih.Seperti “longkang tersumbat”Badan akan cepat letih,Susah turun berat badan,Asyik mengantuk ja. Kulit pon tak cantik tau.
Nampak kusam. Umi akan pastikan membuang setiap hari dengan lancar. Bila pembuangan lancar lagi mudah turun.
  Untuk korang yang perlu guide turun berat badan sekaligus salur susu khasiat buat anak. Korang boleh contact umi semula.



eee kptornya yang sebelah kanan tu kan
ni punca korang susah turun berat 
dan asyik tak sihat.


Untuk belian supplement*ibu menyusu nak kurus* Umi akan guide korang dalam 20 hari percuma. Umi akan share tips kurus sihat Resepi sihat tapi lazat Mummy gojes bertenaga.

Dalam group nanti umi akan ajar step by step korang diet, dan meal plan yang disuggest pakar nutrisi. Disamping tu umi akan share senaman yang korang boleh buat dan terbukti berkesan.

Mesti korang happy nanti bila korang adalah mummy gojez.
Sapa kata menyusu tak boleh kurus?

Umi dah buktikan turun 19 kg selepas melahirkan anak kedua. 

cara ibu menyusu kurus
Anak umi usia 4bulan dan umi fully brestfeed.

Lepas 2 bulan melahirkan berat umi tak turun.
kemungkinan disebabkan umur pun dah 32 Tahun, metabolisme dah down.

umi ambil suppliment bukan saja nak kurus tapi nak sihat bertenaga, 
dan salur yang terbaik buat anak.

selalu bila diet ramai tak cukup nutrisi, 
sebab ada cut off sesetengah makanan.
so vitamin/ suppliemnt ni sangat membantu umi.



Detox dengan cara yang betul?
klik link ni 
kurus dengan detox
p/s untuk ibu menyusu korang kena mention taw korang menyusu




19 Mitos dan kesilapan Diet tak Kurus-kurus


      Assalamulaikum,
    kali ni umi nak share 
Mitos dan kesilapan Diet hampa
yang buat tak kurus-kurus,
malahan bertambah naik.
meh kita check:


1.          MITOS 1:Nasi buat anda gemuk

           -  Portion kita yang tak betul bukan salah nasi,         
              tak makan nasi pun kita balun roti,      
              mee, bihun tak kenyang-kenyang.    
           -  Nasi adalah makanan yang kurang diproses, 
              lebih baik dari roti, mee dan lain-lain lagi.  
           -  Bila kita start berhenti makan nasi kita mula ambil benda yang lain 
             yang lebih teruk membawa kepada masalah   kegemukan.
    
     -Ada cara nak berhenti makan nasi tapi bukan diganti dengan karbohidrat 
      salah satu punca kegemukan

mitos diet tak kurus
Perbandingan kalori dalam nasi dan makanan ganti.

   .       MITOS 2: Nak kurus mesti kena bersusah payah

    -Kita buat mind setting tak betul.

    -Journey kurus ni fun sebenarnya.

    -Dalam proses kurus ni kekuatan minda paling utama.



 MITOS 3: Diet extreme boleh kurus

        -Buat Diet memudaratkan dan terlalu extreme tanpa ilmu.

        -Lepas tu cepat letih dan frust sebab tak dapat result, 
         itu yang turun 2kg naik 6 kg heheh.

        -At Last sekali makan 2 x ganda.
mitos dan kesilapan tak kurus
Makan banyak kononnya diboleh sebab makan suppliment
3.       

4    MITOS 4 :Ambil supplement kurus tak perlu diet!

-          Penipu! Kalau dah makan banyak macam mana nak kurus.
-          Contohnya hampa makan 2000 kalori sehari supplement cut off 500 kalori,
-          badan guna Cuma 1200 kalori dah 300 kalori lagi pegi mana? Lemak lah weh.
-          Sedar la punca gemuk no 1 adalah makanan.


  

      MITOS 5 :Ambil supplement kurus tak perlu bersenam

-Nanti badan akan gelebeh taw. Sebab takde otot yang dibina.

-Memang boleh turun tapi tak cantik. Badan tak sefirm orang bersenam.

-senaman membantu membakar kalori berlebihan. sekaligus anda mampu lebih cepat kurus 


air buat cepat kurus bukan mitos
Pengambilan air yang mencukupi ikut berat badan sangat penting ketika diet dan hari biasa
untuk membantu organ anda berkerja lebih lancar

        MITOS 6: Air buat jadi gemuk air.

    -Hahaah Salah ni yer, air tak buat anda buncit kecuali air manis,

    -Yang buat kita gemuk air adalah garam dan gula,
         menjadikan badan "water retention."
    -Pengambilan air tak cukup akan melambatkan proses penurunan berat badan.
    -Contoh macam mana kalau cuci longkang tapi air secawan?
Macam mana organ nak fungsi dengan baik


MITOS 7: Makan oat semata-mata boleh kurus.

 -Makan oat instant dari sudut penyerapan gula adalah paling dashat 
  daripada minum air coke!
  Indeks glisemik yang tinggi, lebih tinggi indeks glisemik lagi tinggi penyerapan gula
  (petikan dari majalah mingguan wanita tulisan Dr Hafiz Sulaiman).
  Lupakan saja badan kurus selagi ambil oat tambah Dr Hafiz Kikiki


oat mitos diet
Jika masih makan instant oat lupakan diet kurus.
sentap!



MITOS 8.Tak makan tapi minum manis banyak.


- Minuman manis merupakan punca kegemukan  

-Gula mengandungi kandungan karbohidrat akan bertukar menjadi lemak bila berlebihan dalam badan.


KESILAPAN 9: Nak kurus tak perlu sarapan.

  -Sarapan sangat penting untuk stabilkan gula dalam darah.
  -Sarapan memberi tenaga sepanjang hari
  - sarapan meningkatkan metabolisme badan
  -Ambil sarapan yang mengandungi buah-buahan dan sayuran dalam diet serta tambah protein.

MITOS 10 :Air detox seperti lemon boleh kurus


Sila buktikan kiki, air lemon ni bantu untuk kita minum air banyak,
Dan metabolisme kita meningkat, kita still kena makan makanan seimbang dan bersenam Tidak boleh mengharap air lemon sahaja.

MITOS 11.Hanya Gula putih buat gemuk.


-Bukan gula putih ja taw, gula tambahan dan bertukar dengan nama lain seperti
-Maltodextrine, xylitol, dan banyak lagi
-Belajar baca label belakang ya! Dan belajar nama lain bagi gula. Kalau dalam group detox kami ajar ni.

MITOS  12. Snek sihat bantu kurus


- Tapi snek punya la banyak lemak, karbohidrat yang tinggi dan sebaginya
-ni pon kena baca label.
Jangan tertipu dengan nama YA!

MITOS 13. Losen kurus boleh turun berat tanpa diet

- Jangan tertipu, kalau kurus 1 inci ya, kalau dah nak buang 10kg lemak sila senaman dan diet juga.
-Losen panas boleh membantu tapi bukan mengharap 100%.


MITOS 14: Minuman protein buat gemuk.

-Protein ni bantu bina otot, bila otot meningkat lemak akan berkurang, dan kitakan jadi lebih firm, tak gelebeh

-Dan protein ni boleh jadi meal replacement.
Yang jadi protein gemuk bila kau amik protein kau balun nasi 2 pinggan. Hahah.

-protein memberi tenaga kepada tubuh, dan tahan lapar lebih lama.

-Pilihlah protein NON-GMO yang terbaik untuk kesihatan
soya bukan mitos diet


KESILAPAN 15: Diet tapi pembuangan tak lancar.

-Ibarat longkang tersumbat, pembuangan kena lancar dulu.
-Bila toksin dah takde dalam badan barulah proses penurunan jadi lebih efisyen.

sembelit kesalahan diet

MITOS 16: Diet makan buah boleh kurus.

-Hampa kena tahu ada buah tinggi gula dan karbohidrat ya.
-Sebab tu kebanyakkan diet hadkan pengambilan buah.


mitos diet
Jangan tahan lapar terlalu lama.


MITOS 17. Biar perut lapar terlalu lama bakar lemak.

- Bila perut kita lapar terlalu lama, sebenarnya metabolisme kita akan down dan  bila melebihi 5 jam kita akan makan lebih dari sepatutnya, jika buat diet selain IF, pastikan ada kudapan sihat untuk elak kelaparan.
- Metabolisme yang down akan melambatkan lagi proses pembakaran lemak


18. Masalah kesihatan

-seperti tyroid, Pcos, yang ni anda perlu rawat dulu, dapatkan consultation dulu Dari yang lebih pakar.
Gangguan hormone mungkin menganggu proses diet anda.

MITOS 19. minum air waktu malam boleh buat sakit buah pinggang.

-Tak tahu mitos ni dari mana. Tak cukup air yang boleh sakit buah pinggang,
Sebab organ hati tak dicuci dengan baik dan dilepaskan kebuah pinggang.
Selagi anda rajin bangun kencing minumlah air waktu malam. 


Korang nak kami guide denagn provem result macam mana nak turun berat badan seperti testimoni-testimoni kami dibawah?



penyebab tak kurus
Tuan Mohd Rafizi turun 10.3 pada 2x sesion detox
mitos diet salah
Puan Hamidah berjaya turun sebanyak 11.8kg dua sesi detox.




mitos diet
Puan Haslina turun 8.8 kg pada pertama kali detox dan
5.4 kg pada detox kali kedua





kami ada cara nak bantu anda turun dengan jayanya. kami dah bantu lebih 200 orang turun berat badan tanpa memudaratkan malahan kesihatan lebih baik.

Nak tahu lanjut tentang program jomdetox. Baca sini.


Naimah Mukhtar,
coach Detox anda
Kurus dengan sihat dan selamat .
0175161136


SHARE JIKA IANYA BERMANFAAT.








, ,

GEMUK PUNCA PENYAKIT KRONIK

Assalamulaikum,
Hari ni umi nak share tentang betul ke gemuk punca penyakit kronik?


Gemuk ni salah satu penanda yang
lemak yang  menyeliputi organ kita tinggi.
atau kita kenali sebagia visceral fat


LEMAK PERUT

GAMBARAN LEMAK MENYELIPUTI ORGAN


Bila lemak terlalu tinggi seperti gambar paling kanan,
ogran kita terbeban dengann lemak itu.
lemak ini adalah punca kepada penyakit.
toksin yang tinggi menyebabkan lemak semakin susah hilang.
sekaligus penyebab kanser terutama kanser hati



Adakah rupa organ kita begini?
oh TIDAK!

lemak diorgan

organ yang rosak disebabkan lemak


Antara Penyakit yang disebabkan kegemukan

1.       Darah Tinggi
2.       Kalestrol jahat
3.       Insulin resistance (tepu)
4.       Kanser hati
5.       Sendi bermasalah
6.       Asthma

gemuk penyakit kronik
Gemuk diluar lemak didalam





Lemak visceral adalah lemak yang menyeliputi organ
(duduk bersama organ)

berapa bacaan sepatutnya visceral fat yang sihat?

bacaan visceral fat
Bacaan visceral fat

1-9 = Normal dan sihat
10-14 = bacaan tinggi, kearah tidak sihat, perlu bersenam dan diet serta mula supplimnet sihat
15 = ketas adalah terlalu tinggi, risiko sangat tinggi.

anda perlu bertindak segera.

lemak siliputi organ penyakit




mesin yang boleh scan lemak visceral

Mesin krada yang boleh mengukur lemak diorgan.

Umi ada sibiji begini, 
selalunya umi bawa ke Booth.
memang sangat berguna.
malah boleh ukur lemmak dan otot dalam badan.

jika korang diarea Kuala Lumpur nak dapat khidmat nasihat umi 
boleh umi bawakan mesin krada ni.

jika anda rasa perlu untuk turunkan
berat badan serta lemak diorgan
janagan lupa contact umi.

Lemak diorgan susut bacaan, perut buncit hilang.
Susut 5.1 kg seminggu dengan sihat sekaligus gastrik sembuh.


umi merupakan coach detox untuk program jom detox.
nak tahu kanjut klik link ini

Kami team #jomdetox akan guide anda selama 17 hari untuk turun berat badan cara sihat dan selamat.
sekaligus kesihatan bertambah baik.

link whatsappa umi:

Ini adalah masa yang terbaik.
#jomdetox bersama team Glc detox.
salam sayang umi.
jangan lupa tengok link jom detox ya.






 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO