, ,

TIPS ELAK JERAGAT DAN PUDARKAN JERAGAT


Hai Assalamulaikum,

Untuk entry kali ni umi nak share tentang jeragat dan cara nak elakkan jeragat.

Apa itu jeragat?

Jeragat dikenali juga sabagai pigmentasi adalah 


Jeragat dicirikan oleh
kawasan gelap kulit yang disebabkan  rembesan pengeluaran cecair melanin dalam kulit. Ia adalah agak biasa dan biasanya tidak berbahaya, namun,
 itu adalah gangguan kepada orang-orang yang memilikinya.

Jeragat biasanya terjadi kepada mereka yang berkulit kering.
dan biasanya mula terjadi kepada wanita berumur 27 tahun- 50 tahun.

Faktor terjadinya JERAGAT

1. Terdedah secara terus kepada sinaran UV, panas,
seperti matahari, api dan sebagainya.

2.Hormon terutama ibu mengandung.

3. Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai

4.Keturunan.

5. Tidak mencuci wajah dengan bersih sebelum tidur.

6. Penuan Kulit.





TIPS ELAK JERAGAT DAN PUDARKAN JERAGAT.

1.      Cuci muka bersih setiap kali selepas makeup.

2.       Elakkan cahaya matahari secara terus ke muka tanpa Pemakaian UV. (memandangkan cuaca Malaysia adalah panas pemakain Uv protection adalah wajib.)

3.       Pastikan muka sentiasa lembab tidak kering. Penggunaan pelembab adalah penting.

4.       Amalkan suupliment seperti vitamin E dan kolagen untuk menghalang penuan kulit.

5.       Elakkan menggunakan produk berasaskan bahan kimia bahaya. Seperti merkuri, hydrokinon dan sebagainya.

6.       Elakkan penggunaan cuci muka berasaskan SLES dan paraben, yang boleh menyebabkan kerosakkan kulit jangka masa panjang.


7.       Pemilihan krim malam terbaik adalah sangat penting untuk memastikan muka sentiasa mendapat nutrient yang cukup serta membaiki sel kulit ketika tidur, dan meremajakan kulit anda.    
                             
                                TIPS PILIH KRIM MALAM TERBAIK (KLIK SINI)

Sampai sini saja perkongsian umi untuk kali ini.
semoga bermanfaat dan jumpa dilain hari.


Salam sayang,
pejuang kulit cantik dan sihat 
umi Ima.











 


,

KRIM MALAM TERBAIK YANG PATUT ANDA PILIH.

Assalamulaikum.
Hai hari ni umi nak share tentang krim Malam

 DAN Tips pemilihan KRIM MALAM TERBAIK

TIPS PILIH KRIM MALAM TERBAIK.
   1.       Pastikan krim malam yang anda pilih tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya yang boleh 
merosakkan kulit jangka masa pendek dan panjang.
       2.       Pastikan krim malam yang anda pilih melalui ujian klinikal 
yang ketat oleh pakar kecantikkan.
    3.       Pastikan krim malam anda tidak bertukar warna setelah terdedah kepada udara. 
Kerana krim malam yang bertukar warna menjadi gelap 
selalunya mengandungi merkuri.
        4.       Krim Malam terbaik adalah kaya dengan bahan-bahan 
semulajadi dan mengandungi pengalak kalogen terbaik.
          5.       Krim malam terbaik selalunya tidak berbau tengek, tidak melekit dan tidak menganggu tidur anda.
    6.       Krim Malam terbaik akan memberi kesan lembab 
dan lembut ketika anda bangun tidur.
     7.       Krim malam terbaik membantu kulit anda 
menjadi anjal, lincin, dan lebih cerah.
 


Pemilihan krim malam terbaik penting untuk kulit yang cantik dan sihat.


Umi juga nak share KRIM MALAM TERBAIK
Yang umi guna sendiri.

Umi dah pakai selama 5 bulan baru umi yakin nak share dengan anda kebaikkan krim malam dan set Youth ni.

Krim malam berfungsi untuk merawat kembali wajah kita sewaktu tidur,
memberi nutrient, dan memberi kesan anjal, cerah dan lincin kepada kulit kita setelah seharian 
terdedah.



namun krim malam dipasaran adalah paling banyak diletakkan bahan kimia bahaya, 
untuk kesan cepat cerah, dan glowing.
AWAS!



jadi umi share tentang krim malam terbaik YOUTH.

Krim malam Shaklee ada 2 jenis yer.
Yang pertama Jenis light, yang kedua jenis rich.

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.


Bahan-bahan Utama

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH


Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba



Umi akan guide customer dapatkan jenis mana sesuai ikut jenis kulit yer.

Entry sebelum ni umi share yang Youth ni 8 tahun kajian pakar kecantikkan
Bebas 1500 bahan kimia bahaya yang digariskan di MALAYSIA. Dan 2500 bahan kimia bahaya digariskan didunia.

100% jaminan mampu ubah usia kulit kepada lebih muda!.
Dan 2/3 yang mencuba YOUTH ubah usia kulit SEDEKAD!
(SKIN AGE INDEX)


Kenapa krim malam YOUTH jadi pilihan?

1.       Bahan TERBAIK yang digunakan telah diPATERNKkan.
Mengandungi ekstrak alga marin, muscadine grape,Schisandra Chinensis dan Lotus Japonicus yang kaya dengan nutrient, mengoksidakan kulit, menutrientkan kulit, merawat dan mengalakkan proses pembahruan kulit.

Serta meransang kolagen kulit supaya lebih anjal, lincin dan cerah.



2.       Packing KRIM MALAM YOUTH adalah besar (50ml)

Biasanya dipasaran terutama di Malaysia krim malam datang dengan packging kecil seperti 7g atau 10gram.

Krim 10gram  boleh bertahan hampir 2 bulan, jadi anda boleh agak berapa lama krim malam youth bertahan? 5 bulan pakai pon tak habis lagi hehe.
alang-alang pakai biar nampak perubahan terus.



3.     HARGA LEBIH BERBALOI
                   Krim malam YOUTH adalah sangat berbaloi untuk anda labur kerana dibandingkan dengan kualiti dan kuantiti adalah jauh lebih berbaloi memiliki YOUTH.

Dengan bahan premium dan harga adalah lebih kurang dengan krim malam pasaran adalah berbaloi untk dapatkan YOUTH.

Jika krim malam biasa datang dengan packing 10g dengan harga  rm50
Maka 50g krim malam dipasaran yang belum tahu keselematan dan kajian adalah rm250,
Jauh lebih baik anda dapatkan YOUTH.
Sudah terbukti kebaikkan, keselamatan dan kesahihan produk.



          4.       Pengalaman umi menggunakan Youth saiz pori makin mengecil, tona kulit lebih sekata, kulit lebih anjal dan “moist” bila menggunakan youth.

Ketara lincin, menyerikan lagi kulit. Bangun tidur rasa seperti baru lepas buat rawatan mahal.


5.       KEPERCAYAAN

YOUTH dikeluarkan oleh syarikat yang sudah berada dipasaran dunia melebihi 60 tahun,
 syarikat yang sangat mementingkan kesihatan, dan keselamatan produk. 
Syarikat yang sentiasa memastikan ketulenan untuk kebersanan. 
Jadi Youth adalah pilihan terbaik untuk anda pilih sebagai set penjagaan wajah.




TESTIMONI BERJAYA PENGGUNAAN YOUTH

Pengunaan berterusan mampu memberi kesan ketara pada perubahan kulit


krim malam terbaik adalah kombinasi kepada penjagaan wajah yang optimum

kulit akan menjadi lebih anjal, lincin dan cerah.





Nak dapatkan YOUTH dengan konsultasi terbaik?

boleh whatsapp umi @ call

0175161136


Pembayaran melalui cash dan kad kredit.

semua jenis bank.

----------------------------------------------------------------------

Juga boleh terus boleh buat pembelian ke HQ melalui
menggunakan kad kredit/ debit kad ke link ini.



KRIM MALAM LIGHT 50ml
(sesuai untuk mereka yang berkulit berminyak )
BELI SEKARANG

Bahan-bahan Utama

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.

.
.
.

KRIM MALAM  RICH 50ml
(sesuai untuk mereka berkulit kering)
BELI SEKARANG



Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba


--------------------------------------------------------------
SET PENJAGAAN WAJAH FULL SET YOUTH
(klik sini untuk lihat set penjagaan wajah full set YOUTH)


SALAM SAYANG umi Ima 
Pejuang kesihatan dan kecantikan kulit yang sihat
Tanpa Ubat.
0175161136



SET PENJAGAAN WAJAH YOUTH SHAKLEE

Assalamulaikum,

Kali ni umi nak share tentang set penjagaan wajah YOUTH.

Serta keistimewaan SET YOUTH.


 SKIN CARE YOUTH SHAKLEE telah menerima banyak FEEDBACK POSITIVE dari Pengguna Youth Shaklee yang memberi REVIEW dan TESTIMONI YOUTH SHAKLEE SKIN CARE berjaya :

  • memudarkan jeragat bertompok seawal 21 hari penggunaan
  • mengeringkan jerawat batu dan jerawat bernanah seawal 7 hari penggunaan
  • mengurangkan kedutan di mata dan tepi bibir seawal 21 hari
  • mengurangkan parut berlubang akibat jerawat seawal 7 hari penggunaan.




FULL SET YOUTH.
1. Luminous gel oil cleanser
2. perfecting skin toner
3.Age defense Moisturizer- spf 50
4.Advanced night cream
5.youth activiting serum
6. Radiance C and E

KELEBIHAN YOUTH BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN.

1. Bebas 1500 bahan kimia terlarang
termasuklah PARABEN, SLES, MERKURI dan Lain-lain lagi.

2. Kajian pakar kulit 
Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’.
2. Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya.
3. Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit.
4. Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda. (Ujian skin age index)
5. Produk ‘Vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan.
6. Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian.
7. Bebas Gluten
8. Bekerja di 3 lapisan kulit.
Produk Youth Shaklee Skincare ni berkerja di 3 lapisan penting kulit. Produk Skincare lain berkerja di 2 lapisan saja. 

9.Kesan Kebaikan Kelihatan Seawal 7 Hari.

Setelah 7 bulan di lancarkan, Produk YOUTH Skincare Shaklee ni dah dapat kumpul sangat banyak Testimonial hebat dari Pengguna Set Youth Shaklee yang terdiri dari pelbagai lapisan umur. Pengguna paling muda berusia 15 tahun dan paling tua berusia 70-an, semua mendapat kesan positif. Membuktikan Produk Youth Skincare Shaklee ni memang berkesan 100%.
10. Bahan Aktif ada dalam semua Produk.
Kalau Produk Skincare lain, bahan aktif hanya ada dalam serum atau produk yang paling mahal dalam regiment tu. Tapi dalam Shaklee, bahan aktif YOUTH COMPLEX ada dalam SEMUA PRODUK DALAM SKINCARE YOUTH SHAKLEE. Maksudnya, inshaaALLAH you guna SET YOUTH SHAKLEE yang BASIC / STARTER pun boleh dapat kesan yang amazing.


BAHAN AKTIF YANG TERDAPAT DALAM YOUTH
DIPATERNKAN OLEH SHAKLEE.

TESTIMONI YOUTH SKIN CARE

Testimoni Jeragat
dan bekas parut jerawat.

Testimoni selepas 20 hari penggunaan YOUTH.
parut dalam bekas jerawat semakin pulih.

wow! YOUTH mampu memrawat masalah kulit.

YOUTH terbukti menghaluskan pori-pori wajah.
Masalah radang kulit ada improvement dalam masa 7 hari.!
amazing!

kulit kusam makin berseri dengan YOUTH!


JERAGAT Pon cakap bye!
besnyerkan.

awak kalau nak buat treatment hebat macam ni kat luar rm3000 pun tak cukup taw.
tapi dengan penggunaan YOUTH FULL SET boleh tahan 3- 6 bulan pengunaan!
YOUTH memberi harapan pada mereka yang ada masalah kulit, tapi nak rawat secara organik dan semulajadi.

YOUTH adalah jawapannya.

boleh contact umi 
0175161136

untuk area KUALA LUMPUR/ SELANGOR boleh set appoiment untuk tahu lanjut.

Juga boleh buat pembelian melalui online.
BELIAN BOLEH DIBUAT MELALUI
DEBIT CARD
KREDIT CARD
CASH

------------------------------------------------

cadagan page lain:

,

SET VITAMIN BERPANTANG.


Adakah supplement/ makanan tambahan perlu untuk ibu berpantang.

Jawapan YA, makanan tambahan sangat perlu untuk ibu berpantang terutama menyusu anak.

Ibu berpantang terutamanya orang melayu sangat banyak makanan pantang hingga menyebabkan ibu tak dapat nutrisi lengkap, serta makanan berzat dan berkhasiat untuk salur pada anak.

Ibu berpantang melalui proses, melahirkan dan mengandung 9 bulan 10 hari.

Terlalu banyak urat mengembang, urat putus, urat yang perlu dibetulkan serta sel-sel baru perlu tumbuh semula.


Akibat kekurangan zat, ibu menjadi pucat, anemia, kurang tenaga, tak dapat menyusu sepenuhnya, sakit pinggang, mood swing, tekanan perasaan, rambut gugur, buasir, sembelit dan banyak lagi.

Apa kata pakar?
DR Hamid saran multivitamin, vitamin c dan E.

Dr Hamid Arshad saran
kalsium, folik asid dan Omega3


Jadi umi akan saran supplement untuk ibu berpantang dan menyusu, serta boleh teruskan sehingga habis berpatang.


  1. Vitalea
Multivitamin, penting untuk tambah semula darah merah,
Mengandungi zat besi dan memberi nutrisi lengkap ibu berpantang.
Ibu perlu tenaga untuk menyusu dan kembali ceria.

2.     Bcomplex dan asid folik

Penting untuk lawan tekanan perasaan,
Pulihkan semula saraf dan sel.
Beri tenaga.
Kekurangan vitamin ni menyebabkan rambut gugur, stress dan kurang focus.

3.Alfalfa.
Jamu moden, bersifat alkali,
Memeriahkan susu serta menyah keputihan dan toksid badan.
Elak sakit pinggang.
Percepatkan kecut Rahim.

4.vitamin c.
Pulihkan luka cepat,
Imunisasi ibu dan anak.
Bantu serap zat besi.
Bantu pertumbuhan semula kalogen ibu yang hilang.

Tambahan supplement

5. osteomatrik
Bantu untuk kuatkan tulang ibu,
Topap semula kalsium elak osteoporosis kemudian hari.
Bantu tidur lebih lena untuk ibu.
Bantu ibu membuang lebih lawas.

6.Omega guard.

Bantu peredaran darah
Elak ibu buasir.
Elak anak excema.
Bantu pertumbuhan jantung, otak, mata bayi.
Sangat diperlukan terutama ibu melahirkan anak pramatang.
Elak darah tersumbat.


7. ESP (Sumber protein ibu )

Pekatkan  & khasiat susu ibu,
Asid amino untuk peredaran darah ibu.
Beri tenaga pada ibu.
Bantu pertumbuhan sel baru semula.



Jadi untuk dapatkan set berpantang @ loose produk 
shaklee boleh hubungi umi.

original produk terus dari Hq, anda juga akan dapatkan free gift untuk set berpantang.

www.wasap.my/60175161136
0175161136









, ,

ANEMIA KETIKA MENGANDUNG (HB LOW)


ANEMIA KETIKA MENGANDUNG (HB LOW/ HB RENDAH)

Anemia boleh menyebabkan
+keguguran
+tumpah darah
+kematian
+perkembangan bayi terbantut
+kelahiran bayi kurang   berat
+kelahiran tak cukup bulan
+bayi meninggal dalam kandungan.

sel darah merah kekurangan hemoglobin untuk mengangkut 
oksigen dan zat keseluruh tubuh.

Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu paras hemoglobin (HB) Dalam sel darah merah kurang daripada 11 gm/dl.


CARA MENGATASI MASALAH ANEMIA


1.       1. Pengambilan makanan tinggi zat besi Bersama makanan kaya vitamin C
Antara makanan kaya zat besi
+daging merah
+hati ayam
+kerang
+sotong
+ikan bilis.
+pegaga
+kankung
+bayam
+kailan




2.      2.  Pengambilan vitamin mengandungi
+zat besi
+vitamin c
+B complex dan asid folik

Vitamin c membantu penyerapan zat besi. Ini kerana zat besi sejenis nutrisi susah menyerap dalam badan.

Kurangkan pengambilan berkafien seperti kopi, the, minuman bergas.
Serta jarakkan pengambilan susu dan minuman bercoklat.

Ini kerana pengambilan susu/kalisum menghalng penyerapan zat besi.


 set lengkap untuk naikkan Hb low/ hb rendah




 Antara testimoni kami mengenai set anemia ibu hamil:




hb 9 naik ke 11 :)



hb 13 consume set anemia. :)





 hb naik keparas normal 11.5 :)


Alhamdulilah

jika anda berminat untuk dapatkan set ni jangan lupa contact umi 

ditalian 0175161136

@ link whatsapp




 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO