,

Penyebab sperma tidak kualiti.

Bismillah, untuk entry kali ni umi nak share tips iktiar hamil untul suami.
Ramai yang berkongsi masalah “kualliti sperma” suami tidak diparas sepatutnya menjadikan iktiar hamil sia-sia jika hanya isteri sahaja yang berusaha.

Iktiar hamil sangat perlu dari suami juga.

Mari kita tengok gambar sperma sebenar dan sperma tidak kualiti

sebelah kiri sperma normal sebelah kanan sperma tidak normal yang 
menyebabkan ketidaksuburan lelaki.

sperma normal di kawasan biru,
sperma tidak normal kawasan kuning.





PENYEBAB SPERMA TIDAK BERKUALITI

1.       Lelaki morokok –Rokok menjadikan sel menjadi tidak sihat
2.       Pemakanan tidak seimbang (kurang nutrisi)
3.       Berat badan berlebihan
4.       Kurang minum air
5.       Bentuk dan ukuran sperma tidak kualiti.
6.       Sperma tiada tenaga untuk sampai ke destinasi ovum.


cara mengatasi ketidak suburan lelaki, dan menjadikan sperma KUALITI

1. Berhenti merokok
2. Minum banyak air dan makan makanan seimbang
3. makan makanan tinggi zinc
4. kurangkan berat badan 
5. Mula amalkan nutrisi sihat dan vitamin untuk menjadikan sperma sihat, normal dan bertenaga.



 Leher sperma perlu lebih tenaga untuk sampai ke Ovum

antara makanan tinggi zinc.

namun umi ada suggestion vitamin untuk sperma yang sihat.



vitamin yang umi ima akan suggest adalah vitamin yang selamat dari kajian pakar nutrisi.

dan mempunyai landmark study.

kajian mendapati lelaki yang mengambil nutrisi yang betul dapat meningkatkan kualiti,kuantiti, pergerakan dan tenaga kepada sperma jauh lebih baik selama 6 bulan.


untuk set PREMIUM IKTIAR HAMIL

Boleh contact umi 0175161136.

umi akan consult cara pemakanan suami dan isteri.

serta tips-tips hamil.


promotion untuk full set iktiar hamil:

JIMAT RM300!
FREE POSTAGE
FREE KEAHLIAN
DAN DAPAT CASH REBATE.




,

TIPS SLIM DAN SIHAT

Assalamulaikum kali ni umi nak share tips

slim secara sihat 2018.

kadang-kadang kita terlalu fikir benda berat sampai kita lupa benda remeh temeh.

TIPS 1.
MINUM AIR KOSONG CUKUP.

TIPS NO 2
SENAMA 3X SEMINGGU


jangan terus ekstrem, mulakan dulu ringan dan perlahan-lahan tingkatkan aktiviti

TIPS 3:
PILIH MASAKAN REBUS DAN STIM
LEBIH BAIK DARI GORENG.


Ni umi sendiri pon kena displin.
no goreng-goreng selalu.

TIPS 4: MAKAN MALAM SEBELUM JAM 7



Jika anda perlu makan malam, elakkan makan berat setelah jam 8.
kerana makanan tadi cenderung menajadi lemak bila tidak 
digunakan sebagai tenaga.

TIPS 5:
MAKAN KETIKA LAPAR BERHENTI SEBELUM KENYANG.


Makan portion cukup, elak menambah-menambah hehe.
actually perut kita boleh diajar :)

makan on time juga tips untuk kekalkan metabolisme

TIPS 6:
LEBIHKAN SAYUR DAN BUAH DALAM PINGGAN

 Signal pinggan kita dah penuh.

TIPS 8: JANGAN BIARKAN PERUT LAPAR TERLALU LAMA

Ini kerana bila perut lapar terlalu lama metabolisme akan down.

selepas itu kita akan makan lebih banyak dari sepatutnya.

dan badan tak dapat proses lagi.

TIPS 9:
HADKAN AIR MANIS


Minuman manis tinggi kalori,
membuatkan kita akan lebih cepat gemuk.

TIPS 10.
AMALKAN MINYAK BAIK SEPERTI MINYAK IKAN DAN MINYAK TUMBUHAN


OMEGA-3 DAN LECTHIN MERUPAKAN 2 JENIS MINYAK
yang membantu anda sihat sekaligus boleh membantu mencairkan lemak, 

termasuk lemak dalam organ.

(visceral fat)

Lecithin di amalkan sebelum makan untuk bantu pecahkan lemak dan minyak.

semoga tips ini membantu

JIKA PERLU CONSULATASI BOLEH CONTACT UMI IMA YA

0175161136

, ,

SET VITAMIN BASIC WANITA


Hai Assalamualaikum w.b.t

Hari ni umi nak share tentang vitamin wajib bagi wanita.

di sebabkan ramai tanya umi, produk yang sesuai kami amalkan.

so hari ni umi nak share 3  item wajib bagi wanita untuk kekal sihat, cergas, aktif sekaligus mengalas tanggunjawab pelbagai cabang seperti seorang ibu, isteri, bahkan usahwan serta wanita berkerjaya.


set vitamin basic bagi wanita adalah

B complex + vitamin C dan Osteomatrik

kenapa vitamin ni wajib bagi wanita?

wanita sarat emosi, wanita memikul banyak tugas perlu kekal cergas dan bertenaga,



VITAMIN C

Osteomatrik merupakan gabungan vitamin dan nutrisi untuk tulang dan sendi.

khasiat:
untuk tulang kuat , elak kejang, kuat gigi,alkali tubuh, ringan stress, baiki masalah haid.

VITAMIN B : Elak rambut gugur, kekal tenaga dan fokus, mengawal emosi stabil, elak meroyan,
tukar makanan kepada tenaga.

VITAMIN C
 Imunisasi,kulit cantik,anti kanser,kesihatan gusi, kekal kalestrol sihat, bentuk kalogen.


Saranan Dr Rizal Abu Bakar.
untuk wanita.

seterusnya apa yang anda akan alami bila kekurang 3 vitamin diatas?


kekurangan vitamin C akan mengakibatkan

kulit kering, tekanan darah rendah, kurang kalogen,
gusi berdarah, kurang imunisasi, tone kulit tak sekata dan tak anjal,
 gusi berdarah, mudah lebam.


kekurangan vitamin B,
Mudah marah dan cepat letih,
rambut gugur dan kuku tak bersinar,
kurang fokus dan "blur"

kerkurangan osteomatrik
(kalsium 
 magnesium/ vitamin D)

tulang rapuh, selalu kejang,
sakit pinggang, rasa mencucuk ditapak kaki, 
sakit sendi, 


 wanita berpantang juga perlu amal set basic wanita.

wanita mengadung juga sangat perlu demi pertumbuhan tulang, kulit, tisu bayi supaya lebih sihat.
wanita berkerjaya dan sangat menjaga kesihatan sangat perlu untuk amalkan set basic wanita.

semua wanita yang ingin terus kekal cergas dan bertenaga perlu amalkan set vitamin basic wanita.

cuma rm +- rm110 sebulan kegunaan untuk 3 jenis vitamin ni 

berbaloi dan jimat, dengan vitamin organik.



Apa kata testimoni kami?

migrain hilang amal set basic


konsisten amal set basic perubahan ketara kesihatan.
tidur pon lena.

resdung menghilang dengan set basic wanita. eh banyak pulak khasiatnya.
bila amal nutrisi yang betul ya.


sebenarnya banyak lagi umi nak share amzing untuk set wanita ni.

Yusuff dah bermula berbunyi mintak perhatian.

lepas ni umi cerita lagi.


nak dapatkan set basic wanita meh contact umi

017 5161136 





, ,

PROJEK 50K GLC


Assalamulaikum w.b.t.
since ramai yang tanya apa tu projek 50k? boleh terang sikit?

eh banyak la umi nak jelaskan, terperinci lagi. GITEW!

PROJEK 50K 


Ditemani secawan kopi dan roti umi menulis disini.
Bismillah hirahmanirahim, semoga Allah pelihara lidah dan hati kita dari berkata tidak benar.

Projek 50k adalah satu projek 2018 dibawah team GLC (great leader circle)dan team leader umi sendiri NAIMAH MUKHTAR.

Untuk siapa projek 50k?

Projek 50k adalah satu plan system untuk melahirkan ramai usahawan suri rumah atau mereka yang nak buat pay slip kedua dengan bisnes agar lebih sistematik dan tersusun melalui SHAKLEE dibawah GLC mentoring system.

Projek 50k bermaksud kita lahirkan ramai berpandapatan tambahan RM50000 Setahun.

Seterusnya naik ke anggka puluh ribu sebulan  pada tahun kedua dan ketiga Bersama projek 50K.



 (Gambar :master Laila menerima award 
million Dollar earner 3 tahun berturut)

KENAPA GLC?

GLC dibawah tunjang utama MASTER LAILA yang berpengalaman 11 tahun dalam Shaklee dan bergerak secara aktif pada 2012 sehingga ke hari ini (7 tahun, telah melahirkan ramai usahawan Berjaya mencapai pangkat tertinggi dan income pendapatan idaman dari pelbagai latar belakang.

GLC satu kumpulan komited untuk bantu ramai mereka yang diluar sana, yang mencari team/ kumpulan untuk jalankan bisnes secara berjemaah. Dapat berkongsi ilmu dan idea demi membangunkan diri serta kumpulan.

percutian capai target  dengan Shaklee


Kenapa umi pilih buat bisnes sacara network.

 KONSEP MENTORING SYSTEM

<Mentoring system>
Apa yang umi syukur sangat bila buat bisnes network Shaklee system mentoring.
Buat bisnes ada orang guide every single step.
Kita just copy paste tiru sebiji sejibun.
Siap mentor belanja minum lagi.
Mana nak cari beb. Dulu umi kan pernah jadi owner produk kelas dari 30 hinggit sampai la rm3000 umi pegi.
Terigin sangat nak ada mentor tunjuk every single step.
Bila down sorang-sorang down. Dah tak nampak pelangi indah hanya nampak awam berarak kelabu.
Plak tu buat try and error.
Bila dalam bisnes network try and adjust.
Jalan sudah ditebas. Kita lalu jalan yang sama dengan mentor kita ajar.
Alang-alang dah ada orang hulur tangan kita sambut dan buat betul-betul. Jangan sampai bila orang dah malas nak gengam tangan kita baru kita nak gapai.
Ni umi Ima pesan kat diri sendiri.
Kita ada peluang gengam jadi emas. Atau nak gengam jadi abu?
GOOD FOLLOWER WILL BE A GOOD LEADER .





Kenapa pilih SHAKLEE?

  • SYARIKAT KUKUH merupakan satu element utama untuk kita pergi jauh dan bina carrier disini.


  • SHAKLEE mempunyai makmal kajian sendiri danmempunyai para sainstis yang bertauliah dalam bidang makanan kesihatan secara full time.

  1. pelaburan setiap tahun jutaan ringgit untuk menghasikan produk kualiti dan dijamin selamat.
  2. (ada landmark study usia 20 tahun)
  3. Lebih 300 juta usd dilaburkan dalam ujian klinikal dan penyelidikan
  4. Bukan produk OEM
  5. shaklee mengamal system patuh syariah dan bayar 6 jenis bonus kepada penegdarnya.

PROJEK 50K Tapau semua bonus! jom!


(tunjang utama GLC)

(kelas offline dan online)

(penghargaan syarikat kepada Usahawan capai target)


umi komited untuk bantu mereka yang nak capai target bersama 

TEAM PROJEK 50K!

Set appoiment dengan umi atau team
0175161136

ingat 






 




, ,

MENANTI ZURIAT DAN TIPS IKTIAR MENGANDUNG.

Hai Assalamulaikum,
kali ni umi nak share pengalaman menanti zuriat selama hampir 5 tahun.

ya! ia bukan nya mudah untuk semua orang,
tetapi ianya sesuatu yang terbaik untuk dikongsi.

umi berkhawin pada 12/2/2012 
dan disahkan mengandung pada bulan october 2015

dan lahirkan Yusuff pada 14 JULAI 2016

satu tarikh yang sangat indah.

Umi cuba banyak iktiar antaranya berurut, beberapa bidan yang umi jumpa untuk perbetulkan kedudukan rahim,
dan banyak lagi nak story bab-bab tu.

umi juga pergi ke Umrah pada 2014,
umi doakan 7 orang kawan menerima cahaya mata.
dan kesemuanya Allah kabulkan, namun umi tetap diuji.

Bila kita lambat menerima cahaya mata pesan umi,
jangan terlalu sensetif.
bukan kita seorang yang Allah uji.
dan ujian sebenarnya nak dekatkan diri kita pada yang Maha Esa.

kalau kita asyik sensetif, susah orang nak share dengan kita doa ke, atau apa saja tips.

terima dan lets enjoy the journey.


kat sini umi nak share tips bagaiman nak berjaya mengandung dengan Izin ALLAH jua :)

1. Berfikiran positif, berdoa, istigfar dan bertahajud.

kalau Allah nak bagi sekelip mata jua, namun kita manusia harus ada usaha.

2. Jalani hidup sihat bersama pasangan.

ketahuilah 3 FAKTOR UTAMA MENGANDUNG:

1. RAHIM YANG KUAT
2. SPERMA YANG SIHAT
3.TELUR YANG SIHAT.


 pada 2015 umi start jalani gaya hidup sihat bersama suami, umi mula beli sepasang kasut sukan yang sedikit mahal untuk semangat joging dan berlari.

kena turunkan berat badan bila nak mengandung, tapi yang lebih penting perjalanan darah kita sihat.

nak mengandung pun kena sihat. dan sperma bapa juga faktor kesihatan bayi.

3. Bisikan kata-kata semangat untuk pasangan.

Ni ilmu umi dapat masa di IMKK 2015, umi hadir pada Februari 2015 dan umi apply dengan suami, dan dalam tahun yang sama juga umi disahkan mengandung.

keajaiban ALLAH jua kita minta dan percaya 

caranya nak tidur, betul-betul nak tidur mintak suami cakap "TAHNIAH sayang, kita dapat baby comel, sihat dan bijak " 

ulang-ulang sampai masuk minda bawah sedar.

4. ketahui waktu subur dan kitaran haid.

kitaran  subur bagi wanita adalah hari ke 14 bagi kitaran 28 hari 
dan hari ke 16 bagi kitaran haid 30 hari.

seeloknya bersama pasangan selang satu malam start hari ke 12 hingga 20.

kerana kekuatan sperma adalah pada 48 jam.

dah kata nak anak usaha la skit, jangan malas.

seingat umi masa betul-betul plan nak pregnant tu umi dengan suami PJJ taw, 
umi akan bercuti time subur tu, eh dah kerja sendiri sendiri atur lah hahah.


5. Support supplement/ makanan sihat untuk lebih efektif usaha menanti zuriat.

iktiar ini mesti bersama, seperti umi tekankan sebelum ni kesihatan sperma sangat-sangat penting untuk iktiar mengandung.

umi sendiri tak pernah miss period, pon lambat mengandung. Jadi 2015 umi start paksa suami consume supplement. memang tak mudah nak mintak suami makan supplement, tiap-tiap malam call ingatkan, "supplement dah makan ke belum abang?" heheh dah nama pun pjj'


supplement untuk lelaki:
SELENIUM dan vitamin E shaklee
meningkatkan kualiti sperma 
serta menantang radikal bebas.


multivitamin ni umi suggest suami isteri kena amal
ni untuk lengkapkan lompong nutrisi.

2 biji vitalea- seperti makan 40 jenis makanan berkhasiat.
vitalea dilengkap dengan 12 vitamin + 7 nutrisi untuk badan

untuk wanita :
-----------------  

vitamin B complex dengan asid folik

ni untuk kuatkan rahim wanita dan sekaligus menyuburkan sel-sel.

eh B complex ni kena amal sebelum mengandung, semasa mengandung
dan selepas mengandung.

selain kuatkan rahim, elak anak lahir pramatang, 
elak anak berpenyakit spina bifida,
bantu pembesaran tulang belakang dan sel bayi.


untuk betulkan dan balancekan  hormon, kuatkan uterus.

sekaligus menyihatkan telur wanita umi suggest GLA COMPLEX

Gla complex shaklee dilengkap dengan nutrisi
(GLA+LA+VITAMIN E)

Gla adalah sumber terbaik OMEGA-6 

GLA shaklee 2 x ganda lebih bagus Dari EPO. 

diekstrak dari Borage seed yang ditanam secara organik dan penyerapan sangat efektif.


6. selain tu suami perlu makanan, makanan tinggi zinc

elak merokok sebaiknya, kerana setiap sedutan rokok akan menghapuskan 100mg vitamin c

dan elak isteri menjadi pasif smokker.


apa kata pakar?

Dr hamid Arshad sendiri pesan supplement penting dalam proses iktiar mengandung.

pilih supplement yang sihat, berkualiti dan organik ya!

------------------------------------------------------------


Mempunyai cahaya mata adalah sesuatu anugerah yang terindah buat kami suami isteri, 

Yusuff adalah penyeri buat kami.

syukur tak terhingga.

Alhamdulilah sepanjang iktiar hamil mama, ayah dan mama mertua tak pernah memberi tekanan untuk kami.

syukur ada keluarga memahami.

umi doakan korang yang ikitiar mengandung berjaya menangani emosi, jalani gaya hidup sihat dan enjoy bercinta.


jika korang perlukan cosultation dari umi

dan nak dapatkan produk seperti umi suggest 
boleh contact umi ya

0175161136

umi boleh dihubungi melalui call dan whatsapp.

semoga anda berjaya hamil, dan berjaya bantu orang lain hamil.

COD: KUALA LUMPUR 

OMEGA SHAKLEE MINYAK IKAN TERBAIK DUNIA

Assalamualaaikum  Semua

kali ni umi nak share vitamin kegemaran umi.
umi sangat falling in love dengan OMEGA GUARD SHAKLEE.

KENAPA KENAPA?


Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Banyak Kebaikan dan keistimewaan Omega Guard Shaklee ini. Ia boleh diamalkan untuk seisi keluarga. 



Sebelum itu mari kita berkenalan dulu dengan 

Omega-3



Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA
  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi                

Tugas DHA
  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

KENAPA OMEGA GUARD SHAKLEE?

Shaklee dah berada di pasaran dan terbukti berkesan sejak lebih 50 tahun lalu. Omega Guard Shaklee adalah ultrapure , dibuat dengan begitu sempurnapenyulingan 3 peringkat secara semula jadi memberi manfaat asid lemak pada masa yang sama mengeluarkan sebatian berbahaya seperti merkuri dan plumbum yang terdapat dalam ikan. Omega Guard dibuat dari ikan, bukan hati ikan yang boleh memberi kesan toksik. 


Kelebihan Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee 

1. Minyak Omega 3 dalam Omega Guard Shaklee diesktrak dari ikan laut dalam dan berair      sejuk (sardin, mackerel, herring dan anchovies) 

2. Tidak dihasilkan dari minyak hati ikan yang mengandungi toksik. 

3. Omega 3  dalam Omega Guard Shaklee mengandungi 3 kali lebih tumpat dari      ketumpatan minyak hati ikan. 

4. Sangat berbeza daripada produk omega 3 di pasaran kerana Omega Guard Shaklee satu-     satunya minyak ikan omega 3 paling tulen, lengkap dengan 7 jenis asid lemak omega 3      semulajadi termasuk EPA, DHA dan ALA. 

5. 1 kapsul Omega Guard Shaklee membekalkan 905mg asid lemak omega 3, EPA dan DHA.

 6. Omega Guard Shaklee dihasilkan daripada kaedah ultratulen bergred farmaseutikal      berteknologi terkini 

7. Kaedah utlratulen adalah proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk mengektrask      omega 3 yang tulen dan menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum,      merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB. Hati-hati memilih minyak ikan omega 3 di luar sana kerana kemungkinan tahap merkuri tinggi dan kualiti serta keberkesanannya belum tentu terjamin.


tekan link ini untuk tahu omega guard untuk siapa

banyak kan kelebihan omega guard ni. 
umi sangat sarankan seisi keluarga amalkan Omega Gaurd shaklee



nak makan ikan salmon hari-hari mahal pulak yer :)

Omega untuk seisi keluarga 

Ayah- jaga jantung, turunkan darah tinggi

emak- jaga lutut, jaga otak, lebih cergas

Diri sendiri - cairkan kalestrol, turun berat badan.

suami  ; tingkatkan daya seksual

kakak mengandung ; elak anak excema, perkembangan otak dan mata bayi.

anak- perkembangan otak.


meh umi nak offer best price yang dapatkan terus 7 botol omega guard. 

JIMAT RM200 + FREE MEMBERSHIP SHAKLEE + REBATE RM38
 +FREE POSTAGE

TOTAL KEUNTUNGAN RM317.60

jom dapatkan Omega Guard shaklee untuk seisi keluarga hari ni

meh contact umi 0175161136


, , ,

Omega-3 untuk siapa?


Assalamualaikum,
entry kali ni umi nak share tentang kebaikkan OMEGA-3 SHAKLEE.
umi suka sangat supplement yang satu ni, 
disebabkan orang bisnes macam umi sangat perlu berfikir secara pantas,
Omega-3 shaklee sangat membantu.

eh bukan usahawan jer perlu taw.
meh check list sape perlu amal Omega-3 ni.



1. Mereka yang ingin menurunkan kalestrol.

Kolesterol yang tinggi boleh membuatkan saluran darah tersumbat.
 Arterioscleriosrs merupakan penyakit pada salur darah dalam tubuh. 
Bila kandungan kolesterol tinggi, ia akan melekat di dinding darah menyebabkan dinding darah menjadi sempit. 
Lemak atau kolesterol akan menjadi keras (beku) dan menyebabkan saluran darah tidak elastik serta berfungsi dengan sempurna. Sakit jantung juga boleh disebabkan oleh kandungan kolesterol yang berlebihan. 
Bila lemak membaluti jantung, jantung tidak boleh berfungsi dengan normal. 
Lemak juga akan membaluti saluran-saluran kecil darah yang terdapat pada jantung. Bila keadaan ini berlaku, seseorang itu mungkin terpaksa menjalani pembedahan jantung untuk memulihkan kembali fungsi dan pergerakan jantungnya. scary!

jadi sebelum terlambat ambillah OMEGA-3

2.Mereka yang nak sentiasa berfikiran pantas elak NYANYUK!

Banyak kajian membuktikan Omega-3 dapat MENINGKATLKAN PRESTASI OTAK.
• Omega-3 dapat meningkatkan fungsi kognitif otak, menigkatkan memori juga, memanjangkan daya fokus.
• Omega-3 juga dapat meningkatkan keupayaaan mempelajari perkara baru.
• Omega-3 meningkatkan dan menggalakkan signal saraf otak berhubung lalu mengoptimumkan keupayaan otak.
• Pengambilan EPA & DHA juga boleh mengurangkan stress (mood yang baik) .
• Mengurangkan risiko nyanyuk
• Untuk ibu hamil pula, Omega-3 membantu perkembangan otak dan mata simanja dalam kandungan
 3. Mereka yang nak turunkan berat badan dengan selamat.
Semua kita tahu, lemak yang tak dibakar adalah faktor utama berat badan bertambah atau susah nak turun.
Kajian menunjukkan Omega-3 ni boleh :
• Meningkatkan metabolisma badan kita – maka proses pembakaran lemak lebih efektif
• Ia juga meningkatkan aliran darah ke otot ketika senaman , maka lebih banyak lemak dibakar.
• Omega-3 bertindak mengawal selia hormon Kartisol . Hormon ini meningkatkan stress. Nak tahu, stress antara punca berat susah nak turun. Dengan kurangnya stress, maka lemak degil lebih mudah dinyahkan apabila kita senaman.
• Omega-3 juga meningkatkan paras Hormon Leptin . Hormon Leptin menghantar isyarat ke otak yang kita dah kenyang. Manakala hormon Ghrelin meningkatkan selera makan. Pengambilan Omega-3 membantu kita rasa lebih kenyang, insyaAllah.

4.Wanita mengandung yang nak elak anak excema dan nak anak cerdik!
supplement ketika mengandung sangat penting sebenarnya,
disini lah bermula perkembangan otak bayi.

Apa manfaat Omega untuk ibu hamil?
  • Mengurangkan risiko kelahiran pra-matang
  • Mengurangkan risiko preeclamsia (tekanan darah tinggi semasa hamil)
  • Untuk perkembangan otak dan mata bayi
  • Mengurangkan risiko alergi /eczema bayi selepas kelahiran (banyak sangat kes baby ekzema sekarang).
  • Menguatkan sistem imun bayi
  • Mengurangkan risiko ibu alami meroyan selepas lahir
  • Untuk ibu menyusu, pengambilan Omega sangat membantu perkembangan otak anak dan juga bantu slim down selepas beranak.


5. Mereka yang mengalami sakit lutut atau sendi. 

  • Omega-3 Mengurangkan keradangan sendi dimana ia mengurangkan degradasi tulang rawan.
  • Omega-3 mengurangkan kekejangan sendi, sakit sendi dan bengkak sendi.
  • Omega-3 juga bertindak sebagai pelincir yang membantu pergerakan sendi yang selesa.

biasa kan dengar mak atau nenek sakit lutut disebabkan kurang cecair pelincir?
supplement Omega-3 boleh membantu.

6. Mereka yang nak mengoptimumkan kesihatan jantung.

Sebenarnya kalau sebut kesihatan jantung, tak perlu nak tuju ke orang tua sahaja.
Dunia harini, orang muda umur 30-an pun ada masalah jantung.
Diri sendiri, suami pun kena cakna tentang kesihatan jantung. Kena jaga dari awal.

Tapi, Bagaimana Omega-3 membantu mengoptimumkan kesihatan Jantung?
• Menigkatkan Kolesterol baik (HDL), Mengurangkan paras Kolesterol Jahat (LDL) dan trigliserida.
• Mengatur tekanan darah yang sihat. Tahukan korang, tekanan darah tinggi boleh memberi tekanan pada salur darah seterusnya membebankan jantung untuk bekerja lebih kuat.
• Mengurangkan keradangan pada dinding salur darah. Ini mengurangkan risiko salur darah tersumbat yang boleh menyebabkan serangan Stroke dan Serangan Jantung.
• Membantu menigkatkan keupayaan pengaliran darah yang lebih lancar.
• Menstabilkan rentak ritma jantung. Ini mengurangkan risiko kematian mengejut.

umi buat COD di area BUKIT JALIL/ SRI PETALING
untuk negeri lain umi buat postage,
dan jika tempat anda ada agen umi boleh mintak diorang hantarkan.
umi boleh dihubungi dengan nombor 0175161136.
:) meh risik bagaimana boleh terus jadi ahli dengan amal OMEGA seisi keluarga.



 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO