, ,

JERAGAT DAN KULIT KUSAM PUNCA CONFIDENT LEVEL DOWN


Jeragat dan kulit kusam punca  confident level down.
Kulit jeragat ni Nampak macam kulit kotorkan.
Betul kulit jeragat tidak memudaratkan  seperti kanser namun mencacatkan penampilan diri.

Jika anda mempunyai keturunan, seperti nenek, ibu dan kakak yang mengalami masalah jeragat,
Anda haruslah mengambil langkah awal untuk mengelak jeragat.


Jeragat selalunya muncul ketia usia mengenjak 30an.

Langkah penjagaan untuk elak JERAGAT adalah

1.       Cuaca Malaysia yang panas mewajibkan anda memakai pelindung Matahari UVA dan UVB.
Sinaran matahari mampu membuatkan kulit tumbuh jeragat.

2.       Pelembab sebelum make up dan ketika tidur.
Jeragat selalunya terjadi kepada mereka yang berkulit kering, dan kurang lembab.
Jadi pastikan anda tidak membiarkan kulit terus kering.

3.       Mencuci muka bersih sebelum tidur, jeragat bukanlah tumbuh dalam masa sehari, ianya mengambil masa, rutinkan diri anda untuk membersih wajah sebelum tidur sebersihnya.

4.       Pilih penjagaan wajah (skin care)yang tidak mengandungi sebarang bahan kimia bahaya yang mampu membuat struktur kulit rosak.

5.       Pilih produk penjagaan wajah bersifat natural dan melalui ujian klinikal supaya tidak ada kesan sampingan selepas pengunaan.

Product saranan dari YOUR BEAUTY COACH.


(YOUTH SKIN CARE)
set penjagaan lengkap untuk wajah yang sihat dan cantik.
Elak jeragat, kulit kusam dan penuan.


KENAPA SAYA PILIH YOUTH?

1.       YOUTH bebas 1500 bahan kimia bahaya seperti paraben, sles, mercury dan sebagainya.

2.       Vegan dan semulajadi, tidak diuji ketas haiwan

3.       Melalui ujian klinikal dan kajian selama 8 tahun demi 
memstikan ketulenan dan keberanan produk.

4.       Produk patern bukti syarikat komited mengeluarkan hanya produk kualiti.
Hasil kajian mendapati : 100% jaminan mampu ubah usia kulit kepada lebih muda!.
Dan 2/3 yang mencuba YOUTH ubah usia kulit SEDEKAD!

5.       Packing besar, berbaloi dengan harga yang kita labur untuk dapatkan kulit sihat dan cantik.
 1set boleh tahan 6-8 bulan pengunaan. Berbaloi, setahun beli 2x sahaja.

SET YOUTH MENGANDUNGI:

1LUMINOUS GEL OIL CLEANSER :memperhalus dengan lembut, menyuci.
2.PERFECTING SKIN TONER: membersihkan sel kulit mati, menghidratkan 
                                          dan                    membekalkan nutrisi
3. ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM: menggalakkan proses pembaharuan sel kulit                                                                     anda semasa anda tidur.
4.AGE DEFENSE MOISTURIZER - SPF 50 :(Lengkap UVA +UVB +pelembab+nutrient kulit)
5.YOUTH ACTIVATING SERUM :Youth Activating Serum mengandungi 10 kali ganda bahan aktif untuk                                                               memulakan langkah pembaharuan sel yang kritikal.

        6. RADIANCE C + E (Dos sebanyak 20% vitamin C tulen yang berpaten dan vitamin E 
                                            serta ekstrak sel raspberi membantu untuk menegang, mencerah, dan                                                                    mengurangkan kehadiran garisan halus dan kedutan.


 Untuk konsultasi produk YOUTH anda boleh dapatkan khidmat nasihat dari umi.
Pejuang kesihatan dan kecantikan tanpa ubat dan suntikan
 (NAIMAH MUKHTAR)
0175161136



TESTIMONI SAYA SENDIRI.



APA KATA MEREKA YANG DAH MENGGUNAKAN YOUTH


pencuci muka youth

 TONER YOUTH
 TESTIMONI 2 TONER

 TESTIMONI KRIM MALAM YOUTH


nantikan lebih banyak testimoni



, ,

KEBAIKKAN TONER


Assalamulaikum,

Entry kali ni umi nak share  kebaikkan TONER.

TONER adalah pelengkap kepada penjagaan wajah.

Ianya sebenarnya Asas kepada penjagaan wajah yang ramai tak tahu.
Jika kita memilih toner yang sesuai seharusnya kita boleh mendapat kulit sihat idaman.


Jadi umi share kenapa TONER Sangat penting.

1.Membuang sel kulit mati  dan mengalakan sel kulit baru.

Sekaligus mengelak pembentukan jeragat.

2. Mengelak pori tersumbat – toner bertindak menjadi pembersih kedua selepas pencuci muka.

3.Memberi kesegaran kepada wajah

4. Mengimbangi Ph kulit dan memberi kelembapan.

5. menghalang pembetukan bakteria dan penyebab jerawat.

Tambahan pula, Selain dari kebaikkan  toner diatas

YOUTH By SHAKLEE pula ada tambahan kebaikkan:

+MENUTRIENTKAN KULIT
+HALANG RADIKAL BEBAS ROSAKKAN KULIT
+ HALANG KEROSAKAN KOLAGEN & ELASTIN


Youth by Shaklee

Adalah produk yang dipaternkan dari US,
Diuji oleh ahli dermatalogi
Mengambil masa lebih 8 tahun untuk mendapat
Produk sehebat ini.

BAHAN DALAM TONER YOUTH
yanng menhadikan ia sangat istimewa:

Muscadine Grape - 
melindungi dan membaiki DNA sel dan halang keroskkan kolagen dan elastin

Vital Repair+
nutrien dan antioksida kepada kulit,
gabungan vitamin-vitamin penting, 
halang radikal bebas.

Estrak Alga Hijau
membersih sel kulit mati,
pori tersumbat, bertindak halus memberi laluan kepada sel kulit baru.


TESTIMONI:



cuba anda tengok bagaimana youth bertindak menhalang pembetukan jerawat dan kulit makin sihat.


testimoni Kak Anah, 
kulit makin cerah dan segar

actually umi nak share testimoni umi tapi line plak slow.
nanti kita update yer.


jika anda nak tengok full set youth boleh tengok dilink ni

dan jika anda nak follow instagram umi tentang Youth 
boleh follow sini
instagram : cantikvitamin


umi boleh dihubungi 
0175161136

best offer + best consulation untuk YOUTH by Naimah.



, ,

VIVIX BANTU RAWAT KENCING MANIS / DIABETIS

Assalamulaikum dan salam sejahtera,

Hari ni umi akan share tentang bagaimana VIVIX bantu rawat kencing manis 

kenapa ramai sangat yang jatuh hati dengan VIVIX ni?

kita akan ulas satu persatu.

APA ITU VIVIX?

Vivix merupakan satu-satunya supplement didunia yang mampu menebusi hingga ketahap DNA.
Vivix mampu memulihkan semula sel yang rosak dan melawan radikal bebas.
Vivix supplement tinggi antioksidan yang dibuat dari bahan semulajadi dan mampu merawat banyak penyakit terutama kencing manis, jantung dan darah tinggi.

APAKAH KANDUNGAN VIVIX
YANG MEMBUATKAN VIVIX BEGITU HEBAT?

kaya dengan resveratrol  

Kandungan vivix adalah sangat premium

  • MUSCADINE GRAPE
  • POLYGONIUM CUSPIDATUM
  • PURPLE CARROT
  • EUROPEAN ELDERBERRY
Bahan-bahan ini kaya dengan 

Antioxidant
anti radang
anti kanser
anti aging
Anti deprasi
stabilkan tekanan darah
Rendahkan kalestrol
perlahankan proses penuan
kesihatan darah
kesihatan jantung
Rendahkan paras gula
baiki semula sel lawan penyakit.

ADAKAH VIVIX SELAMAT?

VIVIX  Merupakan kajian pakar pemakanan
dan sainstis.

vivix menjalani ujian klinikal dan makmal yang ketat.

namun bahan semulajadi yang terdapat dalam vivix menjadikan 
vivix diktegori sebagai ketegori makanan dan minuman selamat,
bukan ubat.

VIVIX juga dikeluarkan oleh syarikat yang sangat mementingkan
kualiti, keselamatan produk dan hasil yang terbaik, 
oleh kerana syarikat SHAKLEE sudah bertahan lebih 60 tahun didunia.

Vivix adalah produk paling laris di SHAKLEE


BAGAIMANA VIVIX BANTU RAWAT KENCING MANIS?

Ramuan VIVIX yang terdiri daripada campuran botani yang kaya dengan Resvestrol dapat memberi manfaat kepada penyakit diabetis dengan:

1.MEMPERLAHANKAN ATAU MENGURANGKAN SINDROM RESISTANSI INSULIN (“METABOLIC SYNDROME)
VIVIX adalah antioksidan yang brekuasa untuk membantu dan melindungi serta membaiki sel yang rosak.
Jadi, pengambilanya secara berterusan akan memberi manfaat dalam mengurangkan METABOLIC SYDROME yang mengarah kepada penyakit kardiovaskular dan kencing manis disebabkan oleh kerosakan gen.

2.VIVIX JUGA MENGAWAL KEPEKATAN GULA DALAM DARAH.




3. VIVIX BANTU MENGELAK KEROSAKKAN ORGAN LAIN SEPERTI MATA, BUAH PINGGANG
, dan VIVIX MEMBANTU MEMBAIKI LUKA DENGAN CEPAT.

Apabila sel sihat, sel bertindak memepercepatkan penyembuhan.
Bagi pesakit kencing manis, sel mereka mengalami kerosakkan yang menyembabkan luka lambat sembuh serta boleh merosakkan organ lain.



ANTARA TESTIMONI BERJAYA!




PARAS GULA TURUN IKTIAR SUPPLIMENT VIVIX

Diabetis mak turun mendadak iktiar vivix

Bacaan 27-29 
turun ke normal
kencing manis.



Jangan biarkan kencing manis terus menjadi 
psahabat baik anda,
kerana kencing manis mampu 
merosakakan organ lain.

anda boleh mendapat konsultasi dari
umi
HUBUNGI :0175161136

(link whatsapp)


Atau jika anda mahu membuat terus belian melalui Hq 
melalui kad kredit 
anda boleh klik link dibawah.



Dapatkan promo untuk belian 2 botol
(free membership +rebate cash + free postage+ diskaun)

vivix twin pack

sebarang pertanyaan boleh hubungi umi ya.
sedia membantu anda.
:)

salam sayang 
pejuang kesihatan tanpa ubat.





, ,

TIPS ELAK JERAGAT DAN PUDARKAN JERAGAT


Hai Assalamulaikum,

Untuk entry kali ni umi nak share tentang jeragat dan cara nak elakkan jeragat.

Apa itu jeragat?

Jeragat dikenali juga sabagai pigmentasi adalah 


Jeragat dicirikan oleh
kawasan gelap kulit yang disebabkan  rembesan pengeluaran cecair melanin dalam kulit. Ia adalah agak biasa dan biasanya tidak berbahaya, namun,
 itu adalah gangguan kepada orang-orang yang memilikinya.

Jeragat biasanya terjadi kepada mereka yang berkulit kering.
dan biasanya mula terjadi kepada wanita berumur 27 tahun- 50 tahun.

Faktor terjadinya JERAGAT

1. Terdedah secara terus kepada sinaran UV, panas,
seperti matahari, api dan sebagainya.

2.Hormon terutama ibu mengandung.

3. Penggunaan kosmetik yang tidak sesuai

4.Keturunan.

5. Tidak mencuci wajah dengan bersih sebelum tidur.

6. Penuan Kulit.





TIPS ELAK JERAGAT DAN PUDARKAN JERAGAT.

1.      Cuci muka bersih setiap kali selepas makeup.

2.       Elakkan cahaya matahari secara terus ke muka tanpa Pemakaian UV. (memandangkan cuaca Malaysia adalah panas pemakain Uv protection adalah wajib.)

3.       Pastikan muka sentiasa lembab tidak kering. Penggunaan pelembab adalah penting.

4.       Amalkan suupliment seperti vitamin E dan kolagen untuk menghalang penuan kulit.

5.       Elakkan menggunakan produk berasaskan bahan kimia bahaya. Seperti merkuri, hydrokinon dan sebagainya.

6.       Elakkan penggunaan cuci muka berasaskan SLES dan paraben, yang boleh menyebabkan kerosakkan kulit jangka masa panjang.


7.       Pemilihan krim malam terbaik adalah sangat penting untuk memastikan muka sentiasa mendapat nutrient yang cukup serta membaiki sel kulit ketika tidur, dan meremajakan kulit anda.    
                             
                                TIPS PILIH KRIM MALAM TERBAIK (KLIK SINI)

Sampai sini saja perkongsian umi untuk kali ini.
semoga bermanfaat dan jumpa dilain hari.


Salam sayang,
pejuang kulit cantik dan sihat 
umi Ima.











 


,

KRIM MALAM TERBAIK YANG PATUT ANDA PILIH.

Assalamulaikum.
Hai hari ni umi nak share tentang krim Malam

 DAN Tips pemilihan KRIM MALAM TERBAIK

TIPS PILIH KRIM MALAM TERBAIK.
   1.       Pastikan krim malam yang anda pilih tidak mengandungi sebarang bahan kimia berbahaya yang boleh 
merosakkan kulit jangka masa pendek dan panjang.
       2.       Pastikan krim malam yang anda pilih melalui ujian klinikal 
yang ketat oleh pakar kecantikkan.
    3.       Pastikan krim malam anda tidak bertukar warna setelah terdedah kepada udara. 
Kerana krim malam yang bertukar warna menjadi gelap 
selalunya mengandungi merkuri.
        4.       Krim Malam terbaik adalah kaya dengan bahan-bahan 
semulajadi dan mengandungi pengalak kalogen terbaik.
          5.       Krim malam terbaik selalunya tidak berbau tengek, tidak melekit dan tidak menganggu tidur anda.
    6.       Krim Malam terbaik akan memberi kesan lembab 
dan lembut ketika anda bangun tidur.
     7.       Krim malam terbaik membantu kulit anda 
menjadi anjal, lincin, dan lebih cerah.
 


Pemilihan krim malam terbaik penting untuk kulit yang cantik dan sihat.


Umi juga nak share KRIM MALAM TERBAIK
Yang umi guna sendiri.

Umi dah pakai selama 5 bulan baru umi yakin nak share dengan anda kebaikkan krim malam dan set Youth ni.

Krim malam berfungsi untuk merawat kembali wajah kita sewaktu tidur,
memberi nutrient, dan memberi kesan anjal, cerah dan lincin kepada kulit kita setelah seharian 
terdedah.



namun krim malam dipasaran adalah paling banyak diletakkan bahan kimia bahaya, 
untuk kesan cepat cerah, dan glowing.
AWAS!



jadi umi share tentang krim malam terbaik YOUTH.

Krim malam Shaklee ada 2 jenis yer.
Yang pertama Jenis light, yang kedua jenis rich.

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – LIGHT

Ekstrak Alga Marin, Muscadine Grape dan Lotus Japonicus, serta anti oksida yang lain menggalakkan proses pembaharuan sel kulit anda semasa anda tidur. Campuran botanikal khas kami membantu merangsang penghasilan kolagen dan elastin, membuatkan kulit anda kelihatan lebih muda, licin, dan cerah.


Bahan-bahan Utama

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus

ADVANCED RENEWAL NIGHT CREAM – RICH


Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba



Umi akan guide customer dapatkan jenis mana sesuai ikut jenis kulit yer.

Entry sebelum ni umi share yang Youth ni 8 tahun kajian pakar kecantikkan
Bebas 1500 bahan kimia bahaya yang digariskan di MALAYSIA. Dan 2500 bahan kimia bahaya digariskan didunia.

100% jaminan mampu ubah usia kulit kepada lebih muda!.
Dan 2/3 yang mencuba YOUTH ubah usia kulit SEDEKAD!
(SKIN AGE INDEX)


Kenapa krim malam YOUTH jadi pilihan?

1.       Bahan TERBAIK yang digunakan telah diPATERNKkan.
Mengandungi ekstrak alga marin, muscadine grape,Schisandra Chinensis dan Lotus Japonicus yang kaya dengan nutrient, mengoksidakan kulit, menutrientkan kulit, merawat dan mengalakkan proses pembahruan kulit.

Serta meransang kolagen kulit supaya lebih anjal, lincin dan cerah.



2.       Packing KRIM MALAM YOUTH adalah besar (50ml)

Biasanya dipasaran terutama di Malaysia krim malam datang dengan packging kecil seperti 7g atau 10gram.

Krim 10gram  boleh bertahan hampir 2 bulan, jadi anda boleh agak berapa lama krim malam youth bertahan? 5 bulan pakai pon tak habis lagi hehe.
alang-alang pakai biar nampak perubahan terus.



3.     HARGA LEBIH BERBALOI
                   Krim malam YOUTH adalah sangat berbaloi untuk anda labur kerana dibandingkan dengan kualiti dan kuantiti adalah jauh lebih berbaloi memiliki YOUTH.

Dengan bahan premium dan harga adalah lebih kurang dengan krim malam pasaran adalah berbaloi untk dapatkan YOUTH.

Jika krim malam biasa datang dengan packing 10g dengan harga  rm50
Maka 50g krim malam dipasaran yang belum tahu keselematan dan kajian adalah rm250,
Jauh lebih baik anda dapatkan YOUTH.
Sudah terbukti kebaikkan, keselamatan dan kesahihan produk.



          4.       Pengalaman umi menggunakan Youth saiz pori makin mengecil, tona kulit lebih sekata, kulit lebih anjal dan “moist” bila menggunakan youth.

Ketara lincin, menyerikan lagi kulit. Bangun tidur rasa seperti baru lepas buat rawatan mahal.


5.       KEPERCAYAAN

YOUTH dikeluarkan oleh syarikat yang sudah berada dipasaran dunia melebihi 60 tahun,
 syarikat yang sangat mementingkan kesihatan, dan keselamatan produk. 
Syarikat yang sentiasa memastikan ketulenan untuk kebersanan. 
Jadi Youth adalah pilihan terbaik untuk anda pilih sebagai set penjagaan wajah.




TESTIMONI BERJAYA PENGGUNAAN YOUTH

Pengunaan berterusan mampu memberi kesan ketara pada perubahan kulit


krim malam terbaik adalah kombinasi kepada penjagaan wajah yang optimum

kulit akan menjadi lebih anjal, lincin dan cerah.





Nak dapatkan YOUTH dengan konsultasi terbaik?

boleh whatsapp umi @ call

0175161136


Pembayaran melalui cash dan kad kredit.

semua jenis bank.

----------------------------------------------------------------------

Juga boleh terus boleh buat pembelian ke HQ melalui
menggunakan kad kredit/ debit kad ke link ini.



KRIM MALAM LIGHT 50ml
(sesuai untuk mereka yang berkulit berminyak )
BELI SEKARANG

Bahan-bahan Utama

Vital Repair+® Complex, Schisandra Chinensis, Lotus Japonicus.

.
.
.

KRIM MALAM  RICH 50ml
(sesuai untuk mereka berkulit kering)
BELI SEKARANG



Bahan-bahan Utama
Vital Repair+® Complex, Lotus Japonicus, Shea Butter, Jojoba


--------------------------------------------------------------
SET PENJAGAAN WAJAH FULL SET YOUTH
(klik sini untuk lihat set penjagaan wajah full set YOUTH)


SALAM SAYANG umi Ima 
Pejuang kesihatan dan kecantikan kulit yang sihat
Tanpa Ubat.
0175161136



, ,

SET PENJAGAAN WAJAH YOUTH SHAKLEE

Assalamulaikum,

Kali ni umi nak share tentang set penjagaan wajah YOUTH.

Serta keistimewaan SET YOUTH.


 SKIN CARE YOUTH SHAKLEE telah menerima banyak FEEDBACK POSITIVE dari Pengguna Youth Shaklee yang memberi REVIEW dan TESTIMONI YOUTH SHAKLEE SKIN CARE berjaya :

  • memudarkan jeragat bertompok seawal 21 hari penggunaan
  • mengeringkan jerawat batu dan jerawat bernanah seawal 7 hari penggunaan
  • mengurangkan kedutan di mata dan tepi bibir seawal 21 hari
  • mengurangkan parut berlubang akibat jerawat seawal 7 hari penggunaan.




FULL SET YOUTH.
1. Luminous gel oil cleanser
2. perfecting skin toner
3.Age defense Moisturizer- spf 50
4.Advanced night cream
5.youth activiting serum
6. Radiance C and E

KELEBIHAN YOUTH BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN.

1. Bebas 1500 bahan kimia terlarang
termasuklah PARABEN, SLES, MERKURI dan Lain-lain lagi.

2. Kajian pakar kulit 
Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’.
2. Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya.
3. Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit.
4. Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda. (Ujian skin age index)
5. Produk ‘Vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan.
6. Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian.
7. Bebas Gluten
8. Bekerja di 3 lapisan kulit.
Produk Youth Shaklee Skincare ni berkerja di 3 lapisan penting kulit. Produk Skincare lain berkerja di 2 lapisan saja. 

9.Kesan Kebaikan Kelihatan Seawal 7 Hari.

Setelah 7 bulan di lancarkan, Produk YOUTH Skincare Shaklee ni dah dapat kumpul sangat banyak Testimonial hebat dari Pengguna Set Youth Shaklee yang terdiri dari pelbagai lapisan umur. Pengguna paling muda berusia 15 tahun dan paling tua berusia 70-an, semua mendapat kesan positif. Membuktikan Produk Youth Skincare Shaklee ni memang berkesan 100%.
10. Bahan Aktif ada dalam semua Produk.
Kalau Produk Skincare lain, bahan aktif hanya ada dalam serum atau produk yang paling mahal dalam regiment tu. Tapi dalam Shaklee, bahan aktif YOUTH COMPLEX ada dalam SEMUA PRODUK DALAM SKINCARE YOUTH SHAKLEE. Maksudnya, inshaaALLAH you guna SET YOUTH SHAKLEE yang BASIC / STARTER pun boleh dapat kesan yang amazing.


BAHAN AKTIF YANG TERDAPAT DALAM YOUTH
DIPATERNKAN OLEH SHAKLEE.

TESTIMONI YOUTH SKIN CARE

Testimoni Jeragat
dan bekas parut jerawat.

Testimoni selepas 20 hari penggunaan YOUTH.
parut dalam bekas jerawat semakin pulih.

wow! YOUTH mampu memrawat masalah kulit.

YOUTH terbukti menghaluskan pori-pori wajah.
Masalah radang kulit ada improvement dalam masa 7 hari.!
amazing!

kulit kusam makin berseri dengan YOUTH!


JERAGAT Pon cakap bye!
besnyerkan.

awak kalau nak buat treatment hebat macam ni kat luar rm3000 pun tak cukup taw.
tapi dengan penggunaan YOUTH FULL SET boleh tahan 3- 6 bulan pengunaan!
YOUTH memberi harapan pada mereka yang ada masalah kulit, tapi nak rawat secara organik dan semulajadi.

YOUTH adalah jawapannya.

boleh contact umi 
0175161136

untuk area KUALA LUMPUR/ SELANGOR boleh set appoiment untuk tahu lanjut.

Juga boleh buat pembelian melalui online.
BELIAN BOLEH DIBUAT MELALUI
DEBIT CARD
KREDIT CARD
CASH

------------------------------------------------

cadagan page lain:

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO