,

TANDA JERAWAT DIMUKA


Asslamualikum,
Kali ni umi nak share tentang tanda jerawat dimuka.
Actuallykan, jerawat dekat muka ni
sebenarnya organ kita tengah bagi signal 
bahawa ada "something wrong somewhere"


SubhnALLAH.

Bila kita tahu lebih awal tentang penyakit,
ianya sangat bagus.
selalunya pada peringkat awal 
penyakit lebih mudah dicegah dan dirawat berbanding bila iainya kronik.

Perubatan cina dan ayuveda
Ada menggunakan signal jerawat kepada masalah kesihatan
Ketika merawat pesakit.



Jadi jom kita tengok
tanda jerawat dimuka
Tanda dan signal jerawat dimuka.



No 1 dan 2 : Bahagian dahi Jerawat dibahagian di dahi dikaitkan dengan 
SISTEM PERCERNAAN.

Juga boleh check samada minyak rambut atau shampoo yang tidak sesuai.

Solusi cadangan:  Elak makan Junk Food dan berminyak
banyakkan makan sayur dan buah-buahan.
Minum air ikut keperluan tubuh.

Tukar produk penjagaan rambut jika perlu

vitamin cadangan : Lecithin, omega 3 dan Alfalfa. (klik order)
**lemak baik, dan makanan beralkali.






tanda jerawat dimuka
consume lemak baik  dan beralkali untuk elak jerawat
dibahagian muka

No 3. Jerawat dibahagian alis: menandakan masalah diorgan HATI

Toksin mula berkumpul dibahagian hati,

Kemungkinan anda minum minuman berakhol, berminyak, dan tinggi lemak trans.

Solusi cadangan: Minum air cukup untuk organ hati membuang toksin
Elak makanan yang tinggi msg, kurangkan pengunaan garam.

Tidur cukupp 6 jam terutama jam 11 malam hingga 2 pagi.

Namun jika anda mengalami tanda mata bertukar kekuningan anda perlu terus berjumpa doktor untuk membuat pemerikaksaan lanjut. (LIVER FUNCTION )


Suppliment cadangan : DTX complex dan nutriferon (supplement herba untuk hati )
Kedua supplement ini merupakan gabungan beberapa jenis herba untuk kembalikan fungsi hati iaitu penapis utama organ detox. Suppliment ini juga membantu untuk meningkat imunisasi hati dan badan. klik untuk order


hati bertoksin tanda jerawat dialis muka

Gambar hati yang sihat kiri dan hati bertoksin kanan.

Jika kita tahu yang tanda dialis adalah signal kepada hati
kita boleh merawat awal.
cegah penyakit seperti 
kanser hati, dan kegagalan fungsi hati.


jerawat dimuka tanda

Air perlu cukup untuk hati menjalankan tugas



No 4 Dan 5 : Jerawat dibahagian ini ( Tepi mata ) signal kepada organ GINJAL (Buah pinggang)

Organ ini juga berkait rapat dengan organ hati.  Ia menandakan kemungkinan anda mengalami dehydarasi.

Ini kerana organ hati bertindak menapis toksin, namun jika hati bermasalah buah pinggang turut kena tempiasnya.

Juga anda boleh check bacaan gula kencing manis anda.

Ini kerana 58% penyakit buah pinggang adalah dari pesakit Diabetis.

Solusi : Minum air cukup, kurangkan pengambilan gula,

Suppliment cadangan VIVIX (Boleh hubungi umi untuk tahu lanjut 😊


buah pinggang masalah tanda pada muka
Perbezaan buah pinggang yang sihat dan gagal berfungsi


suppliment cadagan 



No 6 Jerawat dibahagian Hidung ini menungjukkan organ jantung dan darah anda memberi signal.

Periksa tekanan darah tinggi.

Kurangkan pengambilan daging,

Anda mungkin juga mengalami STRESS.

Solusi: Belajar bertenang, sedut udara lebih segar,
 belajar berkongsi masalah dengan pasangan

Suppliment cadangan : Bcomplex, Omega Guard, Coq troll (coq 10)
Supplement cadangan bagus untuk peredaran darah, kalestrol, kekuatan jantung, saraf dan beri tenaga pada jantung.

tanda jerawat dimuka hidung
Jantung anda memberi signal melalui jerawat di hidung



No 7 dan 8 (tepi telinga) Juga Signal kepada GINJAL.

Minum air cukup, jaga gula dalam darah,
Kurangkan minuman manis, brgas, kopi, alcohol dan kurangkan pengambilan garam

Anda mungkin mengalami dehydarasi yang teruk

Suppliment cadangan : Performance drink, vivix.


cadangan suppliment untuk dehydrasi.
memberi tenaga dan kecukupan air.


No 9 dan 10 Jerawat Dibahagian pipi adalah signal kepada organ PENAFASAN

Kemungkinan anda berada dikawasan tercemar, perokok, atau duduk dengan mereka yang merokok.

Juga periksa alat makeup, tukar sarung bantal, tuala muka dan lain-lain lagi,

Anda juga perlu periksa bakteria mungkin berada di telefon bimbit anda.

Solusi: jauhi perokok, asap kenderaan. Hirup udara segar, bersihkan alat-alatan peribadi  anda.

Makan sayur-sayuran hijau, elak gula.

Suppliment cadangan : vitamin C,  Alfalfa dan Omega Guard.


Omega guard merupakan supplement anti radang serta bagus untuk peredaran darah.


sayur hijau baik untuk kesihatan

suppliment jerawat dimuka
Omega guard (klik untuk order)


No 11 dan 12 Jerawat dibahagian ini (dagu )merupakan signal kepada HORMON yang tidak stabil.


Kemungkinan anda mengalami kedatangan haid, mengandung dan lain-lain lagi.

Jerawat dibahagian ini juga kemungkinan anda mengalami STRESS.

Solusi : Cukup tidur, minum air ikut keperluan, senaman ringan 3x seminggu adalah digalakkan.

Supplement/ vitamin cadangan : GLA complex (Hormon) , Osteomatrix (gabungan kalsium +magnesium +vitamin D ,) Bcomplex.


sengugut teruk salah satu sebab hormon tak stabil.






No 13 Organ terlibat adalah Perut/ Kolon (Usus besar)/ pencernaan.


Kemungkinan anda mengalami masalah sembelit, pembuangan tidak lancar.

Anda harus segera menyelesaikan masalah ini kerana toksin sudah mula berkumpul diusus besar anda.

Solusi : Perbanyakkan makan sayur dan buah makanan tinggi serat.

Air mesti cukup ikut keperluan tubuh.

Ini juga membuantkan anda sering sakit kepala.

Suppliment suggestion : HERB LAX, Alfafa. / Set detox basic.

tanda jerawat muka
usus bersih vs usus berkeladak.


  
No 14 menandakan Pori-pori anda tersumbat, dan juga berkaitan hormone

Solusi: pakai pakaian yang selesa dileher.

Bersihkan alat solek dengan baik.

Apabila mencuci wajah pastikan leher juga dibersih dengan menggunkan pencuci dan toner.


pemilihan toner dan pencuci yang sesuai adalah amat penting


umi sendiri pakai ni 

Dua-dua pakai makeup.

umi juga amalkan vitamin c, omega guard, alfalfa, bcomplex, osteomatrix. (ketika dalam gambar)

tambahan: Esp dan vivix (dalam video kat atas tu)
flawlesskan muka umi hehe puji diri sendiri.
syukur.


TIPS umi untuk elak jerawat tumbuh dimuka.

  • 1.     Minum air cukup ikut keperluan tubuh
  • 2.     Kurangkan makanan berminyak
  • 3.     Makan makanan tinggi serat
  • 4.     Kurangkan pengambilan gula
  • 5.     Tidur 6 jam  sehari
  • 6.     Elak stress
  • 7.     Senaman 3x seminggu
  • 8.     Makan makanan seimbang
  • 9.     Penggunaan supplement / vitamin cara bijak
  • 10.   Belajar baca label makanan.
  • 11.   Jaga kesihatan tubuh badan.
  • 12.   Elak pemakaian alat solek dan penjagaan diri yang mengandungi kimia bahaya.
  • 13.   Tukar sarung bantal dan tuala muka dengan kerap
  • 14.   Elak picit jerawat.
  • 15.   Kurangkan pengambilan garam putih.
  • 16.   Rutinkan penjagaan wajah seperti membersih muka secara “double clensing”
  1. 17.   Bagi mereka yang berjerawat elakkan pengunaan scrub  yang kasar.



Jika anda perlukan konsultasi mengenai supplement dan vitamin dan cadangan anda boleh hubungi umi.

Umi juga merupakan certificate coach Detox GLC.
Yang mana dalam program ni kami guide cara “detox sebenar” mengguna supplement berasaskan herba serta meal plan yang dicadangkan oleh pakar Nutrisi serta dipersetujui oleh Doktor perubatan.

Detox Kami mampu membantu anda turun berat badan serta mendapat banyak manfaat kesihatan.

Detox merupakan proses pembersihan tubuh dari toksin.

Kebanyakkan detox hanya tertumpu kepada organ tertentu sahaja seperti usus,

Namun detox kami membantu anda untuk detox 5 organ detox utama. Iaitu

Hati. Kulit, Peparu, system penghadaman, buah pinggang.

Dan sebenarnya organ Hati yang melakukan 80% detox.

Anda boleh lanjut disini :  detox lanjut.



Umi juga boleh dihubungi ditalian
0175161136.


semoga posting ni bermanfaat.


















VIVIX CEGAH 3 PENYAKIT BERANGKAI.


Assalamulaikum semua,

Hari ni umi akan share bagaimana vivix membantu mencegah
 RISIKO 3 PENYAKIT SERANGKAI.

Sebelum tu kita rungkai dulu Apa tu penyakit 3 serangkai?
Kencing manis, tekanan da­­rah tinggi dan penyakit jantung merupakan tiga penyakit paling membunuh di ne­gara ini. Lebih menakutkan, ia saling berkait antara satu sama lain dan atas sebab itu juga ia di­sebut penyakit 3 serangkai.

Malaysia mempunyai kadar diabetis tertinggi di Asia.

DIABETIS 3 PENYAKIT BERANGKAI


KENCING MANIS

kira-kira 2.5 juta orang dewasa di Malaysia berusia 18 tahun ke atas menghidapi penyakit diabetes dan statistik dalam rekod NADI menunjukkan hampir separuh daripada rakyat negara ini tidak sedar mereka menghidap kencing manis. “~Pengerusi Eksekutif Institut Diabetes Kebangsaan (NADI), Datuk Dr Mustaffa Embong.

"Kebanyakan diabetes Jenis 2 langsung tidak menunjukkan sebarang gejala, sehinggalah anda terkena serangan jantung, strok (angin ahmar), buah pinggang bermasalah, menjadi buta dan terpaksa dilakukan amputasi," katanya.




PENYAKIT JANTUNG.

Sebab sebenar berlakunya rasa kesakitan ini adalah disebabkan oleh kematian sebahagian otot jantung yang disebabkan oleh salur darah di bahagian tersebut tersumbat. Lebih besar salur darah yang tersumbat, lebih merbahaya serangan jantung tersebut. Sekiranya saluran darah tertutup sepenuhnya, sebahagian dari otot jantung akan rosak. Kemudian, sakit dada yang teramat sangat akan terjadi.
SERANGAN JANTUNG & SAKIT JANTUNG
PEMBUNUH UTAMA RAKYAT MALAYSIA.




DARAH TINGGI

Hipertensi atau Tekanan Darah Tinggi adalah penyakit senyap yang boleh membawa kepada komplikasi dan juga kematian jika tidak dirawat.
Pengidap Hypertensi/Tekanan Darah Tinggi berisiko tinggi untuk mendapat penyakit jantung. Tekanan darah yang terkawal dapat mengurangkan kedatangan pesakit ke klinik 
pesakit luar, kemasukkan ke hospital dan kematian akibat strok (angin ahmar) dan penyakit jantung.
 
CEGAH PENYAKIT DARAH TINGGI
PENYAKIT DARAH TINGGI PEMBUNUH SENYAP

Jadi hari ni umi nak share Produk yang terbaik untuk bantu MENCEGAH 3 penyakit berangkai ni, iaitu VIVIX

VIVIX CEGAH 3 PENYAKIT BERANGKAI
VIVIX MINUMAN BOTANIKAL YANG KAYA DENGAN
UNSUR POLIFENOL DAN SANGAT BAGUS UNTUK KESIHATAN




Apakah unsur yang boleh membantu cegah 3 penyakit berangkai ni?

Dan bagaimana VIVIX Dapat mencegah 3 penyakit berangkai ini.

Didalam Vivix kaya dengan Polifenol dan revestrol. 

Unsur dari bahan utama : Anggur muscadine, Eldaberi Eropah, Japanese knotweed dan korat purple
Yang mana didalam Anggur muscadine kaya dengan unsur Polifenol dan salah satunya elargic asid yang mana dapat
*meyekat penghasilan sel abnormal
*mengurangkan keradangan
Dan mengawal gula serta tekanan darah.

GABUNGAN 4 BAHAN UTAMA TERBAIK.
DAN MENGUNAKAN PERGESTRAKAN BERPATERN.

8 Kebaikan kesihatan utama mengambil POLIFENOL

1.      Meningkatkan penghasilan tenaga (Jantung )
2.      Mengawal tekanan darah
3.      Mengawal gula dalam darah
4.      Membantu pengurangan berat badan
5.      Kelihatan lebih muda dan sihat
6.      Join yang lebih fleksibel
7.      Menyokong kesihatan mata
8.      Mengurangkan risiko pertumbuhan sel abnormal

vivix cegah 3 penyakit serangkai


Polifenol dalam vivix membantu tekanan darah yang lebih sihat dan mengurangkan keradangan pada salur darah yang boleh membuatkan saluran jantung tersumbat.

Unsur Polifenol didalam vivix juga meningkatkan sensitivity insulin dan meransang pengasilan insulin.

Polifenol membantu memulihkan sel dan meransang tenaga kepada seluruh badan.


Vivix mengandungi bahan yang menggalakkan biogenesis mitokondria, seterusnya meningkatkan tahap tenaga didalam sel. (Untuk jantung lebih sihat)


Vivix  Mencegah penggumpalan platelet kerana resveratrol bertindak mencegah sel-sel darah melekat antara satu sama lain yang seterusnya akan membentuk gumpalan.

Gumpalan ini akan menyumbat saluran kecil pada jantung, dan seterusnya akan menyebabkan berlakunya serangan penyakit jantung.
Selain daripada itu, jika gumpalan ini tersekat pada saluran-saluran dalam otak, ia kan mengakibatkan serangan angin ahmar (strok)


 umi nak share beberapa testimoni (bukan sainstifik)
keatas 3 penyakit berangkai ni.



Jantung sihat, bacaan gula menurun
dan lebih bertenaga dengan amal vivix.

"Bacaan gula dalam darah jadi normal, dialisis ditangguhkan"
Bebas diabetis.

*bukan testimoni saintifik*


Bacaan kalestrol menurun dengan vivix
Bacaan kalestrol menurun dengan vivix



Doktor suggest vivix untuk darah tinggi penyakit berangkai

Doktor suggest vivix untuk darah tinggi dan kalestrol



vivix adalah pilihan terbaik untuk mencegah penyakit 3 serangkai.

untuk yang dapatkan vivix boleh hubungi umi
0175161136

In sha ALLAH kita usaha dan iktiar untuk dapat yang terbaik.


 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO