SET PENJAGAAN WAJAH YOUTH SHAKLEE

Assalamulaikum,

Kali ni umi nak share tentang set penjagaan wajah YOUTH.

Serta keistimewaan SET YOUTH.

 SKIN CARE YOUTH SHAKLEE telah menerima banyak FEEDBACK POSITIVE dari Pengguna Youth Shaklee yang memberi REVIEW dan TESTIMONI YOUTH SHAKLEE SKIN CARE berjaya :

  • memudarkan jeragat bertompok seawal 21 hari penggunaan
  • mengeringkan jerawat batu dan jerawat bernanah seawal 7 hari penggunaan
  • mengurangkan kedutan di mata dan tepi bibir seawal 21 hari
  • mengurangkan parut berlubang akibat jerawat seawal 7 hari penggunaan.




FULL SET YOUTH.
1. Luminous gel oil cleanser
2. perfecting skin toner
3.Age defense Moisturizer- spf 50
4.Advanced night cream
5.youth activiting serum
6. Radiance C and E

KELEBIHAN YOUTH BERBANDING SET PENJAGAAN WAJAH LAIN.

1. Bebas 1500 bahan kimia terlarang
termasuklah PARABEN, SLES, MERKURI dan Lain-lain lagi.

2. Kajian pakar kulit 
Dihasilkan selepas 8 tahun kajian dan mempunyai 8 ‘patent pending’.
2. Terbukti melalui kajian klinikal bebas daripada 2500 jenis bahan kimia berbahaya.
3. Sesuai untuk semua lapisan usia dan semua jenis kulit.
4. Keputusan ujian klinikal menunjukkan 100% wanita yang menggunakannya memiliki kulit yang lebih muda. (Ujian skin age index)
5. Produk ‘Vegan’ – tidak mengandungi bahan berasaskan haiwan.
6. Bebas kekejaman ke atas haiwan. Ia tidak menjadikan haiwan sebagai bahan ujian.
7. Bebas Gluten
8. Bekerja di 3 lapisan kulit.
Produk Youth Shaklee Skincare ni berkerja di 3 lapisan penting kulit. Produk Skincare lain berkerja di 2 lapisan saja. 

9.Kesan Kebaikan Kelihatan Seawal 7 Hari.

Setelah 7 bulan di lancarkan, Produk YOUTH Skincare Shaklee ni dah dapat kumpul sangat banyak Testimonial hebat dari Pengguna Set Youth Shaklee yang terdiri dari pelbagai lapisan umur. Pengguna paling muda berusia 15 tahun dan paling tua berusia 70-an, semua mendapat kesan positif. Membuktikan Produk Youth Skincare Shaklee ni memang berkesan 100%.
10. Bahan Aktif ada dalam semua Produk.
Kalau Produk Skincare lain, bahan aktif hanya ada dalam serum atau produk yang paling mahal dalam regiment tu. Tapi dalam Shaklee, bahan aktif YOUTH COMPLEX ada dalam SEMUA PRODUK DALAM SKINCARE YOUTH SHAKLEE. Maksudnya, inshaaALLAH you guna SET YOUTH SHAKLEE yang BASIC / STARTER pun boleh dapat kesan yang amazing.


BAHAN AKTIF YANG TERDAPAT DALAM YOUTH
DIPATERNKAN OLEH SHAKLEE.

TESTIMONI YOUTH SKIN CARE

Testimoni Jeragat
dan bekas parut jerawat.

Testimoni selepas 20 hari penggunaan YOUTH.
parut dalam bekas jerawat semakin pulih.

wow! YOUTH mampu memrawat masalah kulit.

YOUTH terbukti menghaluskan pori-pori wajah.
Masalah radang kulit ada improvement dalam masa 7 hari.!
amazing!

kulit kusam makin berseri dengan YOUTH!


JERAGAT Pon cakap bye!
besnyerkan.

awak kalau nak buat treatment hebat macam ni kat luar rm3000 pun tak cukup taw.
tapi dengan penggunaan YOUTH FULL SET boleh tahan 3- 6 bulan pengunaan!
YOUTH memberi harapan pada mereka yang ada masalah kulit, tapi nak rawat secara organik dan semulajadi.

YOUTH adalah jawapannya.

boleh contact umi 
0175161136

untuk area KUALA LUMPUR/ SELANGOR boleh set appoiment untuk tahu lanjut.

Juga boleh buat pembelian melalui online.
BELIAN BOLEH DIBUAT MELALUI
DEBIT CARD
KREDIT CARD
CASH

FB UMI : NAIMAH MUKHTAR

,

SET VITAMIN BERPANTANG.


Adakah supplement/ makanan tambahan perlu untuk ibu berpantang.

Jawapan YA, makanan tambahan sangat perlu untuk ibu berpantang terutama menyusu anak.

Ibu berpantang terutamanya orang melayu sangat banyak makanan pantang hingga menyebabkan ibu tak dapat nutrisi lengkap, serta makanan berzat dan berkhasiat untuk salur pada anak.

Ibu berpantang melalui proses, melahirkan dan mengandung 9 bulan 10 hari.

Terlalu banyak urat mengembang, urat putus, urat yang perlu dibetulkan serta sel-sel baru perlu tumbuh semula.


Akibat kekurangan zat, ibu menjadi pucat, anemia, kurang tenaga, tak dapat menyusu sepenuhnya, sakit pinggang, mood swing, tekanan perasaan, rambut gugur, buasir, sembelit dan banyak lagi.

Apa kata pakar?
DR Hamid saran multivitamin, vitamin c dan E.

Dr Hamid Arshad saran
kalsium, folik asid dan Omega3


Jadi umi akan saran supplement untuk ibu berpantang dan menyusu, serta boleh teruskan sehingga habis berpatang.


  1. Vitalea
Multivitamin, penting untuk tambah semula darah merah,
Mengandungi zat besi dan memberi nutrisi lengkap ibu berpantang.
Ibu perlu tenaga untuk menyusu dan kembali ceria.

2.     Bcomplex dan asid folik

Penting untuk lawan tekanan perasaan,
Pulihkan semula saraf dan sel.
Beri tenaga.
Kekurangan vitamin ni menyebabkan rambut gugur, stress dan kurang focus.

3.Alfalfa.
Jamu moden, bersifat alkali,
Memeriahkan susu serta menyah keputihan dan toksid badan.
Elak sakit pinggang.
Percepatkan kecut Rahim.

4.vitamin c.
Pulihkan luka cepat,
Imunisasi ibu dan anak.
Bantu serap zat besi.
Bantu pertumbuhan semula kalogen ibu yang hilang.

Tambahan supplement

5. osteomatrik
Bantu untuk kuatkan tulang ibu,
Topap semula kalsium elak osteoporosis kemudian hari.
Bantu tidur lebih lena untuk ibu.
Bantu ibu membuang lebih lawas.

6.Omega guard.

Bantu peredaran darah
Elak ibu buasir.
Elak anak excema.
Bantu pertumbuhan jantung, otak, mata bayi.
Sangat diperlukan terutama ibu melahirkan anak pramatang.
Elak darah tersumbat.


7. ESP (Sumber protein ibu )

Pekatkan  & khasiat susu ibu,
Asid amino untuk peredaran darah ibu.
Beri tenaga pada ibu.
Bantu pertumbuhan sel baru semula.



Jadi untuk dapatkan set berpantang @ loose produk 
shaklee boleh hubungi umi.

original produk terus dari Hq, anda juga akan dapatkan free gift untuk set berpantang.

www.wasap.my/60175161136
0175161136









, ,

ANEMIA KETIKA MENGANDUNG (HB LOW)


ANEMIA KETIKA MENGANDUNG (HB LOW/ HB RENDAH)

Anemia boleh menyebabkan
+keguguran
+tumpah darah
+kematian
+perkembangan bayi terbantut
+kelahiran bayi kurang   berat
+kelahiran tak cukup bulan
+bayi meninggal dalam kandungan.

sel darah merah kekurangan hemoglobin untuk mengangkut 
oksigen dan zat keseluruh tubuh.

Anemia dikesan melalui ujian darah iaitu paras hemoglobin (HB) Dalam sel darah merah kurang daripada 11 gm/dl.


CARA MENGATASI MASALAH ANEMIA


1.       1. Pengambilan makanan tinggi zat besi Bersama makanan kaya vitamin C
Antara makanan kaya zat besi
+daging merah
+hati ayam
+kerang
+sotong
+ikan bilis.
+pegaga
+kankung
+bayam
+kailan




2.      2.  Pengambilan vitamin mengandungi
+zat besi
+vitamin c
+B complex dan asid folik

Vitamin c membantu penyerapan zat besi. Ini kerana zat besi sejenis nutrisi susah menyerap dalam badan.

Kurangkan pengambilan berkafien seperti kopi, the, minuman bergas.
Serta jarakkan pengambilan susu dan minuman bercoklat.

Ini kerana pengambilan susu/kalisum menghalng penyerapan zat besi.


 set lengkap untuk naikkan Hb low/ hb rendah




 Antara testimoni kami mengenai set anemia ibu hamil:




hb 9 naik ke 11 :)



hb 13 consume set anemia. :)





 hb naik keparas normal 11.5 :)


Alhamdulilah

jika anda berminat untuk dapatkan set ni jangan lupa contact umi 

ditalian 0175161136

@ link whatsapp




, ,

GLA SHAKLEE


GLA SHAKLEE

Kebanyakkan GLA (Gamma-linolenic acid) tersedia dipasaran diperbuat dari pada EVENING PRIMEROSE OIL (EPO) Manakala GLA Shaklee diperbuat dari ekstrak BORAGE Yang mengandungi 2x ganda GLA lebih dari EPO.

BORAGE juga 3 kali lebih dari segi bioavailability da n 3 kali lebih berkesan dari EPO
Tambahan pula Shaklee hanya mengekstrak GLA dari BORAGE Yang ORGANIK. Dikawasan Saskatchewan.


KANDUNGAN SATU KAPSUL GLA SHAKLEE

300 mg- GLA Sumber terbaik Omega-6
+minyak sunsflower
+vitamin E
Gabungan ini untuk meningkatkan kebersenanan dan kestabilan.
Dan ujian klinikal mendapati GLA Shaklee mampu menyerap kedalam sel dan tisu.


MANFAAT UTAMA GLA SHAKLEE

1.     1.   HERBA TRADISI YANG DIPERCAYAI
Borage adalah makanan herba kegemaran orang barat.
Mampu merawat ulser, menetang virus, melegakan kelesuan,
Kahak, meringkan kebas urat saraf,
Tingkatkan stamina

2.       2.MENGAWAL SELIA HORMONE

3.MELAMBATKAN MONOPOUSE.
Memperbaiki keadaan  menopaus seperti insomnia, ketidakhadaman, mengetatkan uterus, memberi tone lebih cantic pada kulit.


4.MENENTANG KANSER
GLA Shaklee mengandungi anti-oksidan meningkatkan system imun tubuh.

5.MEMBAIKI INFLAMASI KULIT
+eczema, elergik, kegatal, kulit kering
+kurap, bengkak, atraitis.

6. MENGHALANG KOMPLIKASI DIABETIS.
Merendah gula dalam darah.
Meringkan kan kebas kaki tangan disebabkan gula tinggi dalam darah.

 7. MENGAWAL BERAT BADAN dan MENCANTIKKAN KULIT
Menghalang penambahan berat badan.
Mencantikkan kulit dan memberi tone lebih sekata.

8.MENGHALANG TEKANAN DARAH TINGGI
Meransang peredaran darah.
Mengelak masalah jantung.

9. MEMBAIKI TEKSTURE RAMBUT
Baiki rambut kering dan gugur.

10.MENGAWAL HIPERAKTIF DAN AUTISMA
+Diambil Bersama minyak ikan omega guard

GLA BUKAN HANYA UNTUK WANITA.
BOLEH DIAMBIL SEAWAL KANAK-KANAK.
ANTARA TESTIMONI GLA COMPLEX SHAKLEE


Kulit makin cantik dengan GLA

Jeragat kurang. muka lembut

Alhamdulilah rawat insomia dan stabilkan hormone.

GLA bantu hamil.
Alhamdulilah

period problem sette, 
jerawat kecut,
cyst hilang!

dengan izin Allah jua.

yang dah tak sabar dapatkan GLA jangan lupa contact umi.

umi hanya jual product original, kualiti dan consult terbaik


Boleh contact umi untuk tahu lanjut

(0175161136)



,

10 golongan yang perlu ambil makanan tambahan.

Assalamulaikum,

untuk posting kali ni umi nak ulas dengan pertanyaan ramai orang perlu ker ambil suppliment?

semoga posting kali ni menjawab persoalan.

siapa yang perlukan suppliment?


1. Mereka yang kurang imunisasi

Tidak semua manusia lahir mempunyai imunisasi yang kuat

contoh paling dekat adalah umi sendiri,

umi lahir kembar, mengidap asthma sejak kecil adalah sesuatu yang meletihkan.

pernah dikejarkan ke hospital akibat tidak dapat bernafas

alhamdulilah konsisten vitamin c dan alfalfa bebas dari asthma.

2. Mereka yang terdedah dengan pencemaran dan tekanan.

Teknologi dan pembangunan pesat membuatkan kesihatan makin terancam.

nutrisi yang diambil dari makanan saja belum tentu mencukupi

3. Ibu mengandung terutama mereka yang mengalami alahan teruk.

ketika mengandung vitamin dan nutrisi seperti asid folik, kalsium, dan nurisi yang lain diperlukan lebih untuk membina sel bayi dan mengekal kesihatan ibu.

ibu yang mengalami alahan, tak berselera makan terutamanya perlukan pengambilan suppliement untuk mengisi lompong nutrisi

4. Mereka yang mengalami tabiat makan yang tidak menentu

+ada yang tak boleh nak minum susu, jadi suppliment bantu untuk salur kalsium

+ada yang makan asal nak sedap ja. sayur tak makan. Dari mana nak dapat nutrisi?

Suppliement melengkapkan lompong nutrisi.

ketahui dose yang betul dan suppliment terbaik untuk badan anda.

5. wanita berpantang dan menyusu.

sedar atau tidak, wanita berpantang melayu terutamanya "pantang " terlalu banyak benda,

jadi dari mana nak salurkan susu ibu berkhasiat?

tak lain dan tak bukan adalah dari suppliment.

suka umi tekankan kita bukan saja nak banyak susu tapi susu berkhasiat.

6. warga emas yang memerlukan nutrien tambahan.

Warga emas mengalami sakit sendi, keletihan akibat penuan sel memerlukan makanan tambahan untuk kekal bertenaga.

7. Mereka yang terlalu sibuk dan mengamalkan tabiat makan yang tidak seimbang.

Bukan maksud tak makan, tetapi suppliement membantu mencukupkan nutrisi badan.

8. Mereka yang nak nutrient secukupnya dengan shortcut

sedar atau tidak, vitamin yang terkandung dalam makanan dimasak  mudah musnah.

1 biji vitamin c = vitamin c yang terdapat 7.5 biji oren.

larat tak hari-hari makan buah oren banyak semata-mata nak dapat khasiat.



9. Mereka yang nak berdiet / turunkan berat badan.

ni contoh umi nak bagi 1 biji multivimin = 28 nutrisi = 20 makanan hidangan berkhasiat.

20 hidangan tu berapa kalori ya?

10. Kanak-kanak terutama yang memilih makanan.

multivitamin kanak-kanak melengkapkan nutrisi anak-anak agar terus kekal fokus belajar, 

dan cergas memebesar dan kuat imunisasi.


cukup 10 dulu, cuma pesan umi pilihlah suppliment terbaik untuk badan anda serap secara optimum dan tanpa menganggu buah pinggang.

dapatkan dose yang betul untu suppliment anda.



jika anda ingin menjawab servey adakah anda memerlukan suppliment

boleh klik link ni








, ,

Journey menyusu anak sulung.


Alhamdulilah syukur pada Allah

masuk bulan Mac 2018 ni sudah setahun 9 bulan umi berjaya menyusu 

Yusuff. Anak anugerah Allah
yang umi menunggu selama hampir 5 tahun.


(Yusuff 2 bulan tengah menguap hhee)

Perjalanan menyusu Yusuff pada awalnya bukan mudah.

Yusuff dilahirkan sihat dengan berat 3.84 kg,

Yusuff nampak seperti bayi umur sebulan kita lahir,

Terkejut mak guard Hospital tengok Yusuff. hehe

Dengan perut scer umi Susukan Yusuff.

hanya mereka yang kuat akan teruskan penyusuan,

Yusuff menendang-nendang perut scer umi,

namun umi kuatkan hati.

Balik 3 hari kerumah, Yusuff disahkan kuning tinggi,

umi terpaksa warded kan Yusuff dan syukur ada katil untuk umi teman kan Yusuff.

namun umi mengalami bentan dan tak dapat berjalan dengan baik masa dihopital.

Yusuff meraung lapar susu, dan nurse akan bagikan susu tepung :(

Perjalanan itu bukan lah mudah jika hati ibu tidak kuat.

namun semangat untuk berikan Yusuff yang terbaik.

susu makin drop bila sakit bentan makin teruk.

namun jika kita tekad mesti ada jalan in sha ALLAH.

balik dari hospital apa yang umi buat.

1. urut susu supaya salur tersumbat dipulihkan

2. makan kena jaga dan minum air kosong banyak.

3. Makan protein seperti daging untuk banyakkan susu

4. suppliment bukan untuk banyakkan susu sahaja

tapi umi nak supply pada anak susu yang berkhasiat.

5. Doa supaya ALLAH cukupkan susu kita

6. sokongan sekeliling sangat penting terutama 

suami tercinta.


(Yusuff umur setahun)

semua orang cakap Yusuff isi pejal dan sado hehe.


ni suppliment umi sendiri amalkan sepanjang menyusu Yusuff.

Suppliment ni bukan sekadar banyakkan susu tapi lebih kepada 
nak salurkan vitamin terbaik untuk anak.




umi akan terang setiap satu fungsi vitamin menyusu ni.

basic set menyusu sebenarnya

ESP +ALFALFA

1.ESP: ni pekatkan susu dan beri tenaga kepada ibu 

protein terbaik untuk ibu. Jadi rendah kalori namun dapat bagi makanan "segera" kepada ibu menyusu.
(beza susu pekat esp sebelah kanan)

bila baby kenyang mudah tidur lena.

2. Alfalfa- ni start pantang umi dah ambil

alfalfa ni jamu moden, alfalfa ni banyak bantu untuk booster kan air susu.

kebaikkan alfalfa lanjut
(klik jika nak tahu lanjut tentang alfalfa)
---------------------------------------
kemudian  set tambahan.

set tambahan ni diperlukan untuk ibu dapat supply extra terbaik untuk anak dan diri sendiri perlu kuat.

1. vitamin c

+imunisasi ibu dan bayi, pulihkan luka ibu, kuatkan antibodi

2. osteomatrik (vitamin tulang)

+ni paling perlu sebab bila menyusu ibu akan share kalsium dengan baby,

osteomatrik bagi kalsium+vitamin D dan magnesium.

ibu juga akan membuang dengan lawas, tidur dengan lena, dan elak krem dan sakit pinggang bila cukup vitamin untuk tulang.
serta elak kerapuhan tulang selepas ni.

3. vitamin B COMPLEX

vitamin ni bantu elak emosi tak stabil, Elak rambut gugur,
bagi tenaga dan kekal fokus.

amal vitamin B takde dah nak emosi tak tentu pasal hehe.

4.VITALEA (MULTIVITAMIN) 

Yang ni untuk cukupkan 28 nutrisi, mengisi lompong nutrisi untuk anak dan ibu.

dalam vitalea ada iron @ zat besi yang mana tambah darah merah dan bekal oksigen.

kebanyakkan suppliment diatas tahan 4-6 bulan penggunaan.
jimat dan berbaloi untuk bayi anda.




itu dulu perkongsian umi untuk kali ni.

semoga ianya bermanfaat.

jika nak consultation tentang penyusuan boleh hubungi umi 
dengan klik link wasap dibawah.

60175161136



umi doakan anda juga berjaya menyusu sebaiknya untuk anak anda.

LOTS OF LOVE
UMI YUSUFF




, ,

PENTING KE MAKANAN TAMBAHAN IBU MENGANDUNG?

Assalamulaikum,
hari ni umi tersemangat nak share tentang makanan tambahan @ suppliment untu ibu mengandung

PENTING KER?

ke pilihan?

meh kita tengok sama-sama penting ke idok hehe


ADAKAH PENTING MAKANAN TAMBAHAN UNTUK IBU MENGANDUNG?

Pengambilan supplement yang tepat / makanan tambahan mengurangkan risiko kecacatan pada bayi dilahirkan.

Ia juga membantu perkembangan otak, mata dan jantung bayi.

Seperti kita sedia maklum, wanita mengandung ramai yang mengalami alahan dan tidak berselara makan.

Menyebabkan ibu kekurangan nutrisi dan tidak dapat disalurkan kepada bayi.


APAKAH AKIBAT KEKURANGAN NUTRISI KEPADA IBU DAN BAYI.

Antara kesan kekurangan nutrisi kepada bayi adalah.

1. Bayi mengalami excema ketika lahir
2. Bayi lahir pramatang
3. Tumbesaran tulang belakang tidak sempurna (spinal bifida)
4. Kecacatan tiub neural
5. Bayi mendapat alahan.
6. Penyakit seperti jantung berlubang , kecacatan otak.
7. Dan banyak lagi

Kesan nutrisi tidak seimbang kepada ibu mengandung

1. Kencing manis
2. Tekanan darah tinggi.
3. Kemurungan
4. Keletihan melampau.
5. HB rendah (darah merah tak cukup)
6. Krem/ kejang kaki
7. Sempit saluran darah
8. Sakit kepala.
9. Sakit gigi
10. Gusi berdarah
11. Kematian.

Kesan nutrisi tidak seimbang kepada ibu selepas melahirkan.

1. Mengalami kemurungan
2. Keguguran rambut
3. Keletihan melampau
4. Anemia
5. Sakit gigi/ gigi rapuh/ 
6. Kuku pecah
7. Kulit kusam dan tak bermaya
8. Susu berkurang
9. Kerapuhan tulang / menuju ke osteoporosis


kekurangan asid folik dan bcomplex boleh 
menyebabkan pembentukan tulang belakang tidak sempurna.

sensetif/ alahan dan excema kepada bayi.

anak lahir pramatang
kekurangan nutrisi.

APA SUPPLIMENT PENTING UNTUK IBU HAMIL?

Suppliment/ makanan tambahan/ nutrisi tambahan untuk ibu mengandung mestilah selamat, organik, dan berkesan.

  • BCOMPLEX + ASID FOLIK
  1.           pembentukan tiub neural, tulang belakang dan otak.
  2.           mengurangkan risiko stress kepada ibu , mabuk dan loya.

  • vitamin C      
  1.           Tingkatkan imun system.
  2.            Membantu pembentukan tisu otot dan tulang bayi.
  3.            Bantu kurang risiko pramatang

  •        Kalsium +vitamin D dan mangnesium (OSTEOMATRIK)
  1.             membantu hasilkan jantung, tulang dan otot yang kuat
  2.             Mengelak ibu mengalami krem, kejang, dan keletihan sendi.
  3.             Elak gigi ibu gugur.
  4.             Membantu ibu tidur lena, lawas pembuangan.

  • multivitamin (VITALEA)
    1. Lengkap zat besi, darah merah.
    2. Multivitamin lengkap kan nutrisi ibu terutama ibu yang mengalami alahan
    3. Membantu kekal kan hb
  • OMEGA-3 
  1. Mengurangkan risiko elergik pada bayi
  2. mengawal tekanan darah ibu.
  3. Membantu perkembangan otak, mata bayi
  4. mengurangan risiko pramatang
  5. perjalanan darah ibu
  6. membantu mengelak anak austisme

  •        PROTEIN (ESP)
  1. Memberi tenaga kepada ibu
  2. lengkap asid amino 
  3. membantu kurangkan risiko DIABETIS dan TEKANAN DARAH TINGGI.
  4. Perkembangan sel dan tisu bayi.


umi amalkan sendiri set HAMIL SHAKLEE

SET LENGKAP IBU HAMIL



selain melalui ujian klinikal, 
shaklee disahkan selamat oleh kementerian kesihatan dalam dan luar negara

selain tu melalui pelbagai ujian klinikal.

dan mempunyai lebih 60 orang sainstis yang sentiasa memantau produk.


TESTIMONI SET HAMIL SHAKLEE







APA KATA DOKTOR?


Sampai sini saja perkongsian umi untuk set menagndung pada kali ni

semoga bermanfaat.

jika anda mahu dapatkan produk Shaklee dari umi, 

umi boleh dihubungi melalui talian

0175161136

@

 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO