19 Mitos dan kesilapan Diet tak Kurus-kurus


      Assalamulaikum,
    kali ni umi nak share 
Mitos dan kesilapan Diet hampa
yang buat tak kurus-kurus,
malahan bertambah naik.
meh kita check:


1.          MITOS 1:Nasi buat anda gemuk

           -  Portion kita yang tak betul bukan salah nasi,         
              tak makan nasi pun kita balun roti,      
              mee, bihun tak kenyang-kenyang.    
           -  Nasi adalah makanan yang kurang diproses, 
              lebih baik dari roti, mee dan lain-lain lagi.  
           -  Bila kita start berhenti makan nasi kita mula ambil benda yang lain 
             yang lebih teruk membawa kepada masalah   kegemukan.
    
     -Ada cara nak berhenti makan nasi tapi bukan diganti dengan karbohidrat 
      salah satu punca kegemukan

mitos diet tak kurus
Perbandingan kalori dalam nasi dan makanan ganti.

   .       MITOS 2: Nak kurus mesti kena bersusah payah

    -Kita buat mind setting tak betul.

    -Journey kurus ni fun sebenarnya.

    -Dalam proses kurus ni kekuatan minda paling utama.



 MITOS 3: Diet extreme boleh kurus

        -Buat Diet memudaratkan dan terlalu extreme tanpa ilmu.

        -Lepas tu cepat letih dan frust sebab tak dapat result, 
         itu yang turun 2kg naik 6 kg heheh.

        -At Last sekali makan 2 x ganda.
mitos dan kesilapan tak kurus
Makan banyak kononnya diboleh sebab makan suppliment
3.       

4    MITOS 4 :Ambil supplement kurus tak perlu diet!

-          Penipu! Kalau dah makan banyak macam mana nak kurus.
-          Contohnya hampa makan 2000 kalori sehari supplement cut off 500 kalori,
-          badan guna Cuma 1200 kalori dah 300 kalori lagi pegi mana? Lemak lah weh.
-          Sedar la punca gemuk no 1 adalah makanan.


  

      MITOS 5 :Ambil supplement kurus tak perlu bersenam

-Nanti badan akan gelebeh taw. Sebab takde otot yang dibina.

-Memang boleh turun tapi tak cantik. Badan tak sefirm orang bersenam.

-senaman membantu membakar kalori berlebihan. sekaligus anda mampu lebih cepat kurus 


air buat cepat kurus bukan mitos
Pengambilan air yang mencukupi ikut berat badan sangat penting ketika diet dan hari biasa
untuk membantu organ anda berkerja lebih lancar

        MITOS 6: Air buat jadi gemuk air.

    -Hahaah Salah ni yer, air tak buat anda buncit kecuali air manis,

    -Yang buat kita gemuk air adalah garam dan gula,
         menjadikan badan "water retention."
    -Pengambilan air tak cukup akan melambatkan proses penurunan berat badan.
    -Contoh macam mana kalau cuci longkang tapi air secawan?
Macam mana organ nak fungsi dengan baik


MITOS 7: Makan oat semata-mata boleh kurus.

 -Makan oat instant dari sudut penyerapan gula adalah paling dashat 
  daripada minum air coke!
  Indeks glisemik yang tinggi, lebih tinggi indeks glisemik lagi tinggi penyerapan gula
  (petikan dari majalah mingguan wanita tulisan Dr Hafiz Sulaiman).
  Lupakan saja badan kurus selagi ambil oat tambah Dr Hafiz Kikiki


oat mitos diet
Jika masih makan instant oat lupakan diet kurus.
sentap!



MITOS 8.Tak makan tapi minum manis banyak.


- Minuman manis merupakan punca kegemukan  

-Gula mengandungi kandungan karbohidrat akan bertukar menjadi lemak bila berlebihan dalam badan.


KESILAPAN 9: Nak kurus tak perlu sarapan.

  -Sarapan sangat penting untuk stabilkan gula dalam darah.
  -Sarapan memberi tenaga sepanjang hari
  - sarapan meningkatkan metabolisme badan
  -Ambil sarapan yang mengandungi buah-buahan dan sayuran dalam diet serta tambah protein.

MITOS 10 :Air detox seperti lemon boleh kurus


Sila buktikan kiki, air lemon ni bantu untuk kita minum air banyak,
Dan metabolisme kita meningkat, kita still kena makan makanan seimbang dan bersenam Tidak boleh mengharap air lemon sahaja.

MITOS 11.Hanya Gula putih buat gemuk.


-Bukan gula putih ja taw, gula tambahan dan bertukar dengan nama lain seperti
-Maltodextrine, xylitol, dan banyak lagi
-Belajar baca label belakang ya! Dan belajar nama lain bagi gula. Kalau dalam group detox kami ajar ni.

MITOS  12. Snek sihat bantu kurus


- Tapi snek punya la banyak lemak, karbohidrat yang tinggi dan sebaginya
-ni pon kena baca label.
Jangan tertipu dengan nama YA!

MITOS 13. Losen kurus boleh turun berat tanpa diet

- Jangan tertipu, kalau kurus 1 inci ya, kalau dah nak buang 10kg lemak sila senaman dan diet juga.
-Losen panas boleh membantu tapi bukan mengharap 100%.


MITOS 14: Minuman protein buat gemuk.

-Protein ni bantu bina otot, bila otot meningkat lemak akan berkurang, dan kitakan jadi lebih firm, tak gelebeh

-Dan protein ni boleh jadi meal replacement.
Yang jadi protein gemuk bila kau amik protein kau balun nasi 2 pinggan. Hahah.

-protein memberi tenaga kepada tubuh, dan tahan lapar lebih lama.

-Pilihlah protein NON-GMO yang terbaik untuk kesihatan
soya bukan mitos diet


KESILAPAN 15: Diet tapi pembuangan tak lancar.

-Ibarat longkang tersumbat, pembuangan kena lancar dulu.
-Bila toksin dah takde dalam badan barulah proses penurunan jadi lebih efisyen.

sembelit kesalahan diet

MITOS 16: Diet makan buah boleh kurus.

-Hampa kena tahu ada buah tinggi gula dan karbohidrat ya.
-Sebab tu kebanyakkan diet hadkan pengambilan buah.


mitos diet
Jangan tahan lapar terlalu lama.


MITOS 17. Biar perut lapar terlalu lama bakar lemak.

- Bila perut kita lapar terlalu lama, sebenarnya metabolisme kita akan down dan  bila melebihi 5 jam kita akan makan lebih dari sepatutnya, jika buat diet selain IF, pastikan ada kudapan sihat untuk elak kelaparan.
- Metabolisme yang down akan melambatkan lagi proses pembakaran lemak


18. Masalah kesihatan

-seperti tyroid, Pcos, yang ni anda perlu rawat dulu, dapatkan consultation dulu Dari yang lebih pakar.
Gangguan hormone mungkin menganggu proses diet anda.

MITOS 19. minum air waktu malam boleh buat sakit buah pinggang.

-Tak tahu mitos ni dari mana. Tak cukup air yang boleh sakit buah pinggang,
Sebab organ hati tak dicuci dengan baik dan dilepaskan kebuah pinggang.
Selagi anda rajin bangun kencing minumlah air waktu malam. 


Korang nak kami guide denagn provem result macam mana nak turun berat badan seperti testimoni-testimoni kami dibawah?



penyebab tak kurus
Tuan Mohd Rafizi turun 10.3 pada 2x sesion detox
mitos diet salah
Puan Hamidah berjaya turun sebanyak 11.8kg dua sesi detox.



mitos diet
Puan Haslina turun 8.8 kg pada pertama kali detox dan
5.4 kg pada detox kali kedua





kami ada cara nak bantu anda turun dengan jayanya. kami dah bantu lebih 200 orang turun berat badan tanpa memudaratkan malahan kesihatan lebih baik.

Nak tahu lanjut tentang program jomdetox. Baca sini.


Naimah Mukhtar,
coach Detox anda
Kurus dengan sihat dan selamat .
0175161136


SHARE JIKA IANYA BERMANFAAT.








, ,

GEMUK PUNCA PENYAKIT KRONIK

Assalamulaikum,
Hari ni umi nak share tentang betul ke gemuk punca penyakit kronik?


Gemuk ni salah satu penanda yang
lemak yang  menyeliputi organ kita tinggi.
atau kita kenali sebagia visceral fat


LEMAK PERUT

GAMBARAN LEMAK MENYELIPUTI ORGAN


Bila lemak terlalu tinggi seperti gambar paling kanan,
ogran kita terbeban dengann lemak itu.
lemak ini adalah punca kepada penyakit.
toksin yang tinggi menyebabkan lemak semakin susah hilang.
sekaligus penyebab kanser terutama kanser hati



Adakah rupa organ kita begini?
oh TIDAK!

lemak diorgan

organ yang rosak disebabkan lemak


Antara Penyakit yang disebabkan kegemukan

1.       Darah Tinggi
2.       Kalestrol jahat
3.       Insulin resistance (tepu)
4.       Kanser hati
5.       Sendi bermasalah
6.       Asthma

gemuk penyakit kronik
Gemuk diluar lemak didalam





Lemak visceral adalah lemak yang menyeliputi organ
(duduk bersama organ)

berapa bacaan sepatutnya visceral fat yang sihat?

bacaan visceral fat
Bacaan visceral fat

1-9 = Normal dan sihat
10-14 = bacaan tinggi, kearah tidak sihat, perlu bersenam dan diet serta mula supplimnet sihat
15 = ketas adalah terlalu tinggi, risiko sangat tinggi.

anda perlu bertindak segera.

lemak siliputi organ penyakit




mesin yang boleh scan lemak visceral

Mesin krada yang boleh mengukur lemak diorgan.

Umi ada sibiji begini, 
selalunya umi bawa ke Booth.
memang sangat berguna.
malah boleh ukur lemmak dan otot dalam badan.

jika korang diarea Kuala Lumpur nak dapat khidmat nasihat umi 
boleh umi bawakan mesin krada ni.

jika anda rasa perlu untuk turunkan
berat badan serta lemak diorgan
janagan lupa contact umi.

Lemak diorgan susut bacaan, perut buncit hilang.
Susut 5.1 kg seminggu dengan sihat sekaligus gastrik sembuh.


umi merupakan coach detox untuk program jom detox.
nak tahu kanjut klik link ini

Kami team #jomdetox akan guide anda selama 17 hari untuk turun berat badan cara sihat dan selamat.
sekaligus kesihatan bertambah baik.

link whatsappa umi:

Ini adalah masa yang terbaik.
#jomdetox bersama team Glc detox.
salam sayang umi.
jangan lupa tengok link jom detox ya.






Adakah vitamin DETOX selamat?

Assalamualaikum,

hari ni umi nak share soalan yangkebanyakkan orang tanya,vitamin detox ni selamatkah?

adakah vitamin detox selamat

Adakah vitamin detox selamat?

disebabkan umi buat program JOM DETOX.Melalui produk shaklee jadi umi akan terang tentang produk shaklee lah ya


program Jom detox

(klik untuk tahu lanjut tentang detox program kurus sihat)


VITAIN SELAMAT DETOX

FULL SET VITAMIN DETOX
(Suppliment hati sihat)
(detox usus kecil dan darah)
4.VIVIX
(detox hingga tahap sel)
5.PAPERMINT
(buang angin dalam badan
dan elak craving manis)

vitamin  dalam set detox shaklee

1. DTX COMPLEX

2. HERBLAX

(suppliment usus sihat)

3. ALFALFA



Program detox kami dikaji oleh pakar nutrisi dengan kerjasama doktor.
Dan hasil daripada kajian maka terhasillah meal plan dan vitamin
 untuk membantu detox program lebih berjaya
Vitamin atau suppliment yang dicadangkan sudah dikaji bertahun dan 
melalui ujian klinikal yang sangat ketat.

so uolls yang nak consume atau ikuti program kami jangan risau kerana
 vitamin yang kami cadangkan adalah yang terbaik untuk kurus dan sihat.
kami ada banyak proven result, samaada yang nak kurus dan sihat.

Shaklee sendiri yang telah menghasilkan produk lebih 100 tahun
merupakan syarikat yang kukuh
 kerana sentiasa mementingkan kualiti produk.
produk shaklee sudah melangkau organik (beyond organik)
Jadi tidak hairan lah jika repeat order bagi produk Shaklee sangat tinggi.


Umi nak bagi contoh DTX.

DTX Ni paling penting dalam set detox ya,
dalam dia terkandung 5 herba, 

jika korang pergi cari sendiri memang mahal hingga mencecah ribuan ringgit
tapi dengan kami cuma seratus lebih ja.

korang jangan risau tau bab proses dan hasilkan produk ni
shaklee ada lebih 60 orang sainstis yang jaga produk,


Manfaat Detox:
  • Menurunkan Berat Badan
  • Kolon Lebih Sihat
  • Meningkatkan Tenaga
  • Mengawal Nafsu Makan
  • Kulit Lebih Cantik
  • Menguatkan Sistem Imun
  • Tidur Lebih Lena
  • menghindar penyakit kronik melalui detox seperti kanser
  • ingatan dan fokus lebih kuat
  • penafasan lebih lancar
  • kesihatan keseluruhan 
    vitamin detox selamat
uolls yang nak join jom detox program untuk kami guide selama hampir 3 mingguboleh contact umi untuk tahu lanjut
wasap jom detox  0175161136


program jom detox klik sini klik jom detox








Seminar My champion Circle

Assalamualaikum w.b.t
Sabtu 26/1/2019  umi hadir Satu seminar anjuran
My champion circle
(gabungan 17 orang master Shaklee)


bertemakan pakaian Navy blue +putih + dan shawl silver kami
200 peserta untuk kaut ilmu.
untung sebeanrnya buat bisnes network ni,
bayaran seminar sangatlah murah tetapi ilmu mahal
yang kami dapat.


peserta pakai baju ikut tema, untuk speaker boleh berbeza.
Barulah nampak beza yer tak?

umi pakai outfit apa?


pagi -pagi lagi jam 7 dah mintak anak buah snapkansebelum berpeluh hehe.
masa nilah surirumah macam umi nak ber OOTD.

Siapa kata surirumah tak boleh nak bergaya.
kita pun buat bisnes "professional" tapi dirumah. :)


Terima kasih pada semua master yang menjayakan program kali ni.
Master-master ada yang dah buat binses 14 tahun,
paling kurang 6 tahun.

kenapa ya masih setia dengan bisnes ni?
Shaklee adalah satu bisnes yang kukuh,
dan satu bisnes yang mamou memberi pulangan lumayan.
carrier path dalam Shaklee sangat bagus.

selain dari income, Shaklee juga tawarkan banyak benefit seperti
car bonus, pelancongan percuma,
dan banyak lagi.

Speaker pertama Master Zura Betty,
bekal lawyer, pilih untuk full time bersama shaklee.
sangat komited dalam bisnes.
beliau terangkan bagaimana dengan 
minda dan setting yang betul mampu ubah masa depan.

seterusnya master-master hebat yang lain
Mater Lyna, master Hadhatina, Master Raja.
banyak ilmu yang diperturunkan untuk membina bisnes 
dan membina team yang padu.


kisah inspirasi
mentor paling dekat dengan umi,
tentunya founder group 
Glc family Master Laila,
bagaimana nak buat perancangan yang jelas.
Bagaimana beliau dari seorang engineer menjadi 
bisnes women sepenuh masa.
Bagaimana perancangan yang jelas dibuat.

Korang akak yang pakai tudung silver ni datang dari Lahad Datu,
macam mana boleh sampai?
semangat dan kesungguhan luarbiasa!
hanya yang benar-benar nak boleh sampai.


side income
kisah student berpendapatan rm7000,
bagaimana adik Numie berumur 20 tahun, dan masih Belajar di UPM
capai bonus dan car bonus rm7000 dengan Shaklee,
dan payslip layak beli kereta Honda Jazz.

fuhhhh terinsprasi.

seminar inspirasi
umi dan rakan kongsi Farah Aini yang datang dari Kedah,
dan kak Suraya Mamat tekun mendengar bagaimana nak 
atasi stress:)

suppliment yang betul
umi bergambar bersama pengarah program
Master Puteri Yusof, dikenali sebagai
Coach Gula.
berumur 40 tahun.
Gambar ni tak edit taw, 
korang tengoklah kulit dia.
umi beza dengan dia 8 tahun, tapi punya lah jaga makanan dalaman. 
cer tengok cantik kulit dia.

kenapa la tudung umi gitu?


jana extra income

ni time nak balik dah,
dah tak larat belit tudung kiki, belit pon jadi tak betul dah punyalah banyak ilmu,
sampai senget kepala

seminar ni  mengubah presepsi 
sebagai suri rumah juga boleh berpendapatan 5 anggka sebulan.

kita bukan urus masa tapi kita urus diri kita sendiri.

Jika ada pembaca yang mencari mentor bisnes, 
bisnes yang kukuh, produk berkualiti dan repeat order tinggi.
korang boleh contact umi ya.

mentor bisnes

link whatsapp umi





KURUS SIHAT DENGAN DETOX SHAKLEE

Assalamulaikum semua, hari ni umi nak share dengan pembaca
Semua tentang bagaimana nak kurus dengan detox Shaklee.

Dan yang bestnya kurus cara ini tak membuatkan berat badan anda naik semula
 seperti Kebanyakkan diet. (berat YOYO atau boundced) Serta kurus dengan detox Shakkee adalah secara sihat dan selamat.


Selain tu umi akan share dengan korang bagaimana program jom detox yang dijalankan oleh team Glc (great Leader Circle)

bagaiamana kurus dengan detox shaklee

Apa itu detox?

Sekarang ramai orang berbicara tentang Detox.
Ada air detox, ada diet detox, detox usus banyak lagi
Tapi korang tahu tak Detox yang sebenar bagaimana?

Detox bermaksud  proses pengeluaran toksin dari organ badan.
Dalam Bahasa inggerisnya
DETOXIFICATION = Process of removing potentially toxic substance from our body.

Dalam erti kata lain proses pembersihatan organ dalaman.
Dan kebanyakkan dari kita hanya tahu usus adalah organ detox, tetapi sebenarnya organ detox manusia ada 5 organ terlibat.

ORGAN DETOX YANG PERLU ANDA TAHU.


Organ detox ada 5 iaitu HATI, USUS, PEPARU, KULIT DAN BUAH PINGGANG.

Organ utama detox sebenarnya bukan usus tetapi hati.
Bila organ hati bermasalah akan menyebabkan Banyak masalah seperti sembelit,
buang toksin dalam badan

Kulit elergic, sakit kepala, kurang tenaga, letih, kulit kusam, dan penyakit kronik lain seperti buah kanser usus, kanser hati, kanser kulit, kanser paru-paru, diabetis, dsn bnanyak lagi.

Detox bersama Shaklee adalah detox lengkap yang menyah toksin dari semua organ yang disebutkan tadi.

Bila toksin sudah di “flush” keluar dan organ berada dalam keadaan sangat sihat sekaligus penurunan berat badan menjadi sangat mudah.

KENAPA NAK KURUS KENA DETOX?

kurus shaklee detox


Bila anda nak kurus dengan mulakan detox terlebih
dahulu potensi untuk kurus dan maintain adalah sangat tinggi.
Detox juga mengeluarkan toksin dari badan, menetralkan tubuh menjadi alkali.
Agar tubuh kekal ideal dan sihat.

Proses kurus akan menjadi lebih lambat jika toksin yang terkumpul didalam badan terlalu lama (mendap) dibiarkan didalam tubuh.
Bukan sahaja anda mampu kurus dengan detox bahkan banyak manfaat lain.

Keistimewaan kurus detox shaklee
Keistimewaan Kurus dengan detox adalah berat susah naik semula. 
berat akan jadi maintain lepas detox. 
Ini kerana system tubuh berkerja dengan baik.

MANFAAT(KESAN) DETOX SHAKLEE.

  •  Penurunan berat badan secara sihat
  •  Penurunan berat tanpa bounced.
  •   Meransang tenaga
  •  Badan sihat dan cergas  Kulit lebih berseri
  •  Nafas menjadi lebih segar
  •  Pemikiran yang jelas
  •  Lebih Fokus
  •  System penghadaman lebih baik
  •  Menguatkan system Imunisasi
  •   Mengelak penyakit kronik
  •   Penuan yang sihat
  •   Penyerapan nutrient lebih baik dan lancar
  •   Tidur lebih lena
  •   Sel badan lebih sihat (sebab tu ada ramai yang hamil lepas detox) 

manfaat kurus  detox shaklee
Keistemewaan detox.

tanda anda perlu detox
Tanda badan bertoksin

TANDA-TANDA ANDA PERLU DETOX

Kenapa saya perlu detoks?



Siapa antara yang perlu buat detoks?



Baca dan buat checklist.

1. Tidak membuang setiap hari. 

2.cepat letih 

3.Badan berbau walaupun memakai deadorant.

4.Berat badan berlebihan

5. Mulut berbau/ nafas berbau.

6.sering kembung perut, dan penghadaman tidak baik. 

7.menghadapi masalah elergik

8. Kerap diserang penyakit seperti sesema.

9. Sukar untuk fokus.

10. Sering ada lingkaran hitam bawah mata.

11. Makan suppliment tidak mujarab.

12. Rambut gugur.

13. Insomia. 

14. Mengalami masalah jerawat, excema dan psorisis.

15. Minum kurang 3 gelas sehari.

16. Pengambilan sayur kurang 1/2 cawan sehari.

17. Makan daging lebih 2x sehari.

18.sudah tidur cukup tapi masih mengantuk.

19. Kerap sakit kepala/ pening. 


kurus dengan buang toksin detox





KENAPA KENA DETOX DENGAN SUPPLIMENT


Suppliment membantu badan anda bekerja lebih efektif.
Sekaligus meningkatkan metabolism badan serta mengalkalikan tubuh.
Supplement “support” detox lebih Berjaya.

Program Detox ini dikaji oleh Pakar Nutrisi dengan kerjasama doktor bertauliah,
Hasil daripada kajian gabungan pemakanan sihat dan Suppliment yang bijak
Suppliment menjadi “booster” kepada detox secara sihat.

Supplement yang dicadangkan dikaji bertahun dan mengandungi bahan alami 
(semulajadi ) demi memastikan detox anda Berjaya.

Nak detox pun ada step
Penyucian kolon >> penyucian organ hati (liver)>  kulit dan buah pinggang > limpa >> darah.
Itu  sebab Suppliment perlu ada untuk bosster terutama dua organ utama hati dan kolon.



SUPPLIMENT DETOX
Suppliment wajib untuk detox adalah DTX + HERBLAX dan ALFALFA

1.       DTX- DTX mengandungi 6 bahan utama untuk aktifkan detox hati.
Hati merupakan organ utama DETOX. iaitu 70 % detox adalah
Tugas organ hati.
Bila hati anda sihat akan efek banyak manfaat


2.       HERBlax-untuk kolon. Mmbanftu cuci usus, 8 jam lepas anda ambil Herb-Lax ikut dose yang betul anda pastikan anda akan ketandas.

Sebenarnya Allah bagi organ kita ni cantik dah,
Usus boleh berkerja sendiri kurangkan beban,
Tai disebabkan kita bebani badan kita dengan menda yang tak sihat.
Benda manis, process food, kek, sos tiram, asap rokok tak senaman.
Berak 3x sehari tapi still sombong cakap supplement tak perlu ambil.
Adakah kita nak tunggu kolon kita tersumbat baru kita terus buat pembedahan?
Pernah dengan kanser kolon?

3.       Alfalfa complex- banyak fungsi sebenarnya tapi kita focus tentang detox dulu.
Alfalfa ni tumbuhan yang terlalu banyak khasiat, membantu mengalkalikan tubuh.
Dalam set detox Alfalfa berfungsi sebagai “detox darah” kaya klorofil, bantu proses detox lebih lancar.
Klorofil dalam alfalfa- 4x ganda dari sayur hijau.
Membantu mengangkut oksigen dalam darah.
Membantu memberi tenaga dari sumber alami.

Selain dari 3 produk diatas, kami akan consult anda ikut kerperluan.

jom detx kurus shaklee


 Anda nak detox, tapi perlu bimbingan? jom sertai PROGRAM #JOMDETOX kami

KEISTIMEWAAN DETOX SHAKLEE BERSAMA TEAM GLC (GREAT LEADER CIRCLE)

✓  Kami sediakan coaching di group whatsap 15 hari di group whatsapp merangkumi
Pre DETOX >> DETOX >> POST DETOX
 Kami guide untuk detox dengan ilmu bukan semberono atau ikutan
Kami beri meal plan yang disedikan pakar nutrisis dan dipersetujui oleh doctor.
Insha Allah anda tidak kelaparan.
  Anda akan dapat banyak ilmu tentang gaya hidup sihat didalam grouo nanti.
 Program kami terbukti berkesan bagi peserta yang sebelum ni yang betul-betul ikuti panduan yang kami berikan (boleh rujuk testimony dibawah nanti)
  Detox cara kami merangkumi semua organ detox dan bukan untuk kurus saja, banyak manfaat lain.


Testimoni Jom detox program Dengan Glc 


Puan Haslina Marzuki ibu kepada 4 cahaya mata mengalami masaah berat badan telah cuba pelbagai diet akhirnya kesan 9 hari bersama team jom detox. Turun 8.8 Kg dan jumlah pengurangan ukur lilit badan sebanyak 25 cm!

TESTIMONI DETOX KURUS SHAKLEE
Tuan Amirul, sahut cabaran turun berat badan.
Detox Lelaki pon berjaya susut. makin bergaya.
Bekas pesara tentera sahut cabaran jom detox hilang perut buncit
susut 5.1 kg


TESTIMONI DETOX KURUS SHAKLEE
Ini pula testimoni seorang Cikgu lelaki  (Cikgu Rosafandi) yang juga detox bersama isteri berjaya hilang lebih 20 cm ukur lilit dan turun 6.4 kg dalam 7 hari.
isteri juga berjaya turun dan masih teruskan detox untuk terus mendapat berat idaman.

TESTIMONI  KURUS SHAKLEE

Detox 3.0 ramai yang inform kami kehilangan ukur lilit mendadak. baju 5 tahun dulu yang tergantung lama dah boleh muat 3 hari detox!


Tak susah turun berat badan bila anda berada dalam group dan guide yang betul.

TESTIMONI PERUT BUNCIT KURUS SHAKLEE
kami juga ajar bagaimana anda nak kecilkan part tertentu.
dan apa yang best sekarang Puan Fidelia turun serta untuk buat bisnes Shaklee disamping mengajak orang cantik dan sihat seperti beliau.


SIHAT DETOX
Gbs keputihan melampau pon boleh settle dengan detox.


testimoni detox shaklee kurus
Testimoni detox kurus sihat kulit jadi cantik, perut kempis

Puan Hamidah seorang ibu muda yang baru berhenti menyusu dan naik berat mendadak, akhirnya berjaya kurus dengan set detox shaklee dan mendapat kulit lebih mulus, kesihatan lebih memberansangkan. Susut 47 cm dalam seminggu.

Sebenarnya banyak lagi testimoni yang kami dapat sepanjang program detox, sampai tak sempat nak share di fb, sehari berpuluh testimoni kami dapat.

Jadi korang yang berniat nak kurus secara sihat dan dengan guide serta support team yang kuat anda perlu contact umi segera. setiap bulan ada intae baru.


Salam sayang coach umi,
Hubungi : 0175161136 / http://jomdetoxglc.wasap.my  

COACH DETOX KURUS SHAKLEE
Coach Umi Naimah Mukhtar


 

Your Beauty Coach © 2012 | Designed by OSUHM STUDIO